Vil du vide mere

Her kan du finde oplysninger om, hvad der skulle tages stilling til / stemmes om ved den sidste folkeafstemning:

  • Folketingets EU-Oplysning har udarbejdet en side med information om retsforbeholdet samt aftalen om folkeafstemningen.

    På siden kan du bl.a. læse om Danmarks mulighed for at ændre retsforbeholdet, til- og fravalg af retsakter samt spørgsmål og svar vedrørende retsforbeholdet.

    Et politisk flertal i Folketinget har aftalt at holde folkeafstemning om Danmarks retsforbehold.  Aftalen er indgået mellem Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

    Aftalepartierne lægger op til, at Danmark skal benytte en mulighed for at ændre retsforbeholdet, så Danmark fremover kan vælge fra sag til sag, om man ønsker at være omfattet af nye fælles regler. Partierne er særlig optaget af, at Danmark fortsat skal deltage i Europol, men partierne lægger også op til, at Danmark skal deltage på andre områder. Du kan læse mere om aftalen på EU-oplysningens hjemmeside. 
  • Se også yderligere oplysninger i Justitsministeriets pjece: "Til valg om rets- og politisamarbejde", der giver en introduktion til tilvalgsordningen, og hvad den vil betyde for Danmark. Find informationen på www.3december.dk.

 

Sidst opdateret: 27.10.2016