Årets Lokalområde 2019

Årets Lokalområde

Årets Lokalområde er en konkurrence, som i 2019 sætter fokus på lokalområder, som har gjort en særlig indsats for at tiltrække nye tilflyttere gennem forskellige initiativer. vinderområdet belønnes med 50.000 kr. og der er 25.000 kr. til både 2. og 3. pladsen. Siden 2008 har en ny by hvert år kunnet kalde sig Årets Lokalområde

Hvilket lokalområde har det bedste bud på tiltrækning af tilflyttere?

Konkurrencen om at blive Årets Lokalområde har i år fokus på lokale initiativer, der får flere til at flytte til lokalområdet.

Det er Landdistriktsudvalget, der nominerer tre kandidater til Årets Lokalområde og efterfølgende kårer en vinder. Vækst i lokalområderne er netop et af udvalgets indsatsområder, og udvalget ønsker derfor at sætte fokus på de gode initiativer, som borgerne i lokalområderne har iværksat for at skabe vækst.

Formålet med temaet er at synliggøre og anerkende lokale initiativer, som gerne på utraditionel vis bidrager til at få flere til at flytte til lokalområdet. Dermed er det ikke blot ”den gode liv” generelt i området, som bliver vurderet.

Initiativet skal være skabt gennem samarbejde og fællesskab i lokalområdet. Det er ikke et krav, at der kan dokumenteres en øget tilflytning til byen på baggrund af initiativet. Byer der tidligere har deltaget/vundet kan godt deltage igen


Tidsplan

14. august: offentliggørelse af de 3 nominerede områder

1. september: landdistriktsudvalget besøger de 3 områder

2. september: offentliggørelse af vinderen

7. september: præmieoverrækkelse i vinderområdet


Den 16. juni 2019 var der frist for indsendelse af indstillinger

 

Sidst opdateret: 01.07.2019