Proces for Lokale udviklingsplaner

lokal udviklingsplan

Løvel, Løvskal, Mønsted og Ørum har fungeret som pilotbyer i udformningen af lokale udviklingsplaner, som er lavet i samarbejde med Viborg Kommune

De fire pilotlandsbyer Løvel, Løvskal, Mønsted og Ørum er glade for den nye udviklingsmodel for landsbyer, som de har skabt og testet sammen med Viborg Kommune. Både pilotbyerne og Viborg Kommune er glade for processen og resultaterne af de fire tests. Den vigtigste erfaring er, ifølge de lokale testpiloter, at processen skal tilpasses de særlige forhold, der er i de enkelte lokalområder, for at man får et godt og brugbart resultat. Modellen skal nu udbredes til fem nye lokalområder.

Læs pressemeddelelse om erfaringer fra pilotprojektet

Onsdag den 29. august lød startskuddet til processen i Bruunshåb Forsamlingshus, hvor pilotbyerne blev præsenteret for projektet, og deltagerne fik mulighed for at bidrage med kommentarer og forbedringer. Planerne skal skabes i tæt samarbejde med borgerne og gå på tværs af Landdistriktsudvalget og Teknisk Udvalg. Udover byens fysik, er byens liv - aktører, aktiviteter og kommunikation - også en del af planerne, og borgerne skal selv være med til at føre planerne ud i livet.

Efter den fælles start-workshop skal de fire pilotbyer hjem og afvikle lokale workshops inden efterårsferien. Herefter bliver de inviteret til en evaluering af forløbet og tilretning af konceptet. Det er planen, at alle kommunens landsbyer inden 2021 skal tilbydes et samarbejde om en ny udviklingsplan. 

Læs pressemeddelelse

Lokal udviklingsplan

lokaludviklingsplan

Sidst opdateret: 16.01.2019