Kurser for lokale ildsjæle

kurser for ildsjæle

Bliv inspireret til at rekruttere frivillige og få nye arbejdsformer

KURSERNE ER AFHOLDT  

 

Mange borgerforeninger slås med at få nye frivillige med og har svært ved at motivere dem, som er aktive. Nogle har også svært ved at holde gejsten i bestyrelsen og kører fast i arbejdsformerne. Derfor sætter vi nu fokus på hvordan vi kan rekruttere nye frivillige og holde fast i dem, som allerede er med. Vi sætter også fokus på de arbejdsmetoder, som vi har. Vi skal se nærmere på, hvad frivillighed egentlig er, og hvad det er, som driver os. Vi kigger også på, hvordan vi organiserer os og motiverer ildsjælene.

 

Vi lægger ud med et inspirationsoplæg af konsulent Jeanette Lund, som har arbejdet sammen med mange forskellige borgerforeninger og arbejdet med udviklingsplaner i landsbyer. Hun vil ruske lidt op i os, komme med nye input og konkrete tips og ideer til, hvordan vi kan arbejde på en anden måde.

Efter inspirationsoplægget indbyder vi til to kurser, som følger op på oplægget. Kom gerne flere fra borgerforeningen/bestyrelsen. Vi glæder os til at se jer til nogle inspirerende aftner!

 

Kurserne finder sted på Viborg Rådhus.

Det er gratis at deltage i kurserne.

 

 

Kursus 1 - 25. marts 2019 kl. 19-21.30:

Nye arbejdsformer i landsbyerne

Et inspirationsoplæg med teamopgaver til borgerforeningen undervejs. Kom hele bestyrelsen og få nye ideer og energi.

 

Kursus 2 - 24. april 2019 kl. 19-21.30:

Hvorfor er vi egentlig frivillige og hvordan kan vi motivere frivillige?

Hvordan får vi fat i nye kræfter og betyder organiseringen noget for, om folk vil være med?

Vi ser på, hvad frivillighed er, når vi går dybere ned – og hvad det betyder for rekruttering af nye aktive.

 

Kursus 3 – 7. maj 2019 kl. 19-21.30:

Borgerforeningens maskinrum

Hvad betyder vores organisering og ledelse i borgerforeningen for vores arbejde og mulighed for at inddrage andre og nye? Hvilke persontyper er vi, og hvad betyder det for samarbejdet? Og kan vi måske tilrettelægge og lede møderne bedre, så vi får mere ud af arbejdet? Vi tuner helt ind på borgerforeningens maskinrum og ser på, hvor vi kan justere og smøre, så det hele kommer til at fungere bedre.

 

Sidst opdateret: 01.10.2019