Landdistrikternes Ildsjæle

logo_ildsjaele

Har du ofte tænkt, at dit lokalområde ikke ville være dette fantastiske sted, hvis ikke det var for lige præcis Hans eller Grethe – eller de tre musketerer? Og har du også tænkt, at de fortjener tak og anerkendelse for den store indsats de gør?

Så er det nu, du kan indstille dem til prisen Landdistrikternes Ildsjæle!

Du kan indstille både en enkeltperson og en gruppe af personer. Alle skal være bosiddende i Viborg Kommunes landdistrikter, som ikke tæller Viborg og Bjerringbro. Vinderen modtager en pengepræmie på 5.000 kr. og kunsthåndværk fra en kunstner i kommunen.

Den person, eller gruppe af personer, som indstilles, kan gøre noget særligt for lokalområdet i forskellige sammenhænge:
• I en forening eller som privatperson
• Som frivillig eller gennem sit job

Eksempler: formanden for borgerforeningen, købmanden, de grønne pedeller, halinspektøren, spejderne, bestyrelsen for forsamlingshuset eller skolelederen.

Kandidater kan indstilles frem til den 3. februar 2020 kl. 12.00. Du indstiller din(e) lokale ildsjæl(e) i skemaet, som åbner i dette link: 

Indstil kandidat her


De 3 finalister offentliggøres i pressen den 18. februar 2020.

Det er Landdistriktsudvalget i samarbejde med Viborg Landsbysammenslutning, der kårer Landdistrikternes Ildsjæle. Kåringen finder sted på Landdistriktskonferencen i begyndelsen af marts 2020 på Energimuseet i Tange.

Dommerkomitéen, der udnævner de tre finalister til prisen, består af:
Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget
Martin Sanderhoff, næstformand for Landdistriktsudvalget
Lone Kastberg, formand for Viborg Landsbysammenslutning
Jesper Bech, næstformand for Viborg Landsbysammenslutning
Lars Norup, chefredaktør for Viborg Stifts Folkeblad.Sidst opdateret: 15.01.2020