Unge stjerneskud på sportshimlen fejret

Med et halvt års corona-forsinkelse kunne Viborg Idrætsråd og Viborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg fredag aften endelig fejre de 99 unge sportsudøvere, som i 2019 præsterede på højeste, jyske niveau.

Der var stjerner både i loftet og i biografsæderne til Ung Sportsmester 2019. / Foto: Henrik Skov

Flere ting var - pga. af corona-retningslinjerne - anderledes, end det plejer at være til Ung Sportsmester 2019, som blev afholdt fredag den 18. september i Viborg Fotorama. En ting var til gengæld helt som det plejer at være: Viborg Kommunes unge idrætstalenter fik en stor og velfortjent hyldest.

Hyldest i salen og på skærmen

Selve hyldesten var lidt anderledes på den måde, at hver enkelt sportsmester - i stedet for personlige lykønskninger på scenen - fik en individuel, digital præsentation og lykønskning på det store lærred.

Hele hyldesten blev live-streamet på Viborg Elites og Viborg Stifts Folkeblads Facebook-sider, så de unges familie, venner og sportskammerater kunne følge med og heppe hjemmefra.

Respekt for stjernernes ild

Aftenens tema var stjerneskud - et tema, der prægende både præsentationer og taler. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny, var aftenens første taler. Han lykønskede de unge stjerneskud fra scenen, og sagde bl.a.:
- Vi hylder jer med en helt særlig respekt for den ild, der brænder i jer.

Mads Panny hyldede i sin tale også foreningslivets øvrige stjerner med ordene:
- Der skal lyde en særlig tak for den enorme, frivillige indsats, der er med til at skabe resultater og at danne de unge mennesker i et længere, samfundsmæssigt perspektiv.

Tag en ven med til idræt

Også formand for Viborg Idrætsråd, Preben Jensen, lykønskede de unge stjerneskud, som han kaldte flotte ambassadører for idræt og kommune. Han opfordrede desuden alle i og omkring foreningerne til at støtte op om idrættens og kommunens mål om flere idrætsaktive:
- I Viborg har vi et væld af aktivitetsmuligheder til borgere i alle aldre og på mange niveauer - så min bøn er klar: Tag fat i en god ven og tag vennen med til idræt. Idrættens fællesskab har plads til alle.

Sportstalk og sang

Sportschef Morten Erfurth fra Viborg Idrætsråd var konferencier og bandt aftenens program sammen. På programmet var der bl.a. en helt særlig "sportstalk" med Bjerringbro FH's unge målmandstalent Julie Stokkedal, der fortalte om at være en del af Viborg Elite, og hvordan man bedst håndterer at være elitesportsudøver.

Den musikalske underholdning stod den dygtige, lokale sanglærke Lærke Troelsen. Alle deltagere sluttede aftenen af med at se filmen Wendy - en helt ny film fra Peter-Pan-universet, som bl.a. handler om mod og kampgejst - emner, der er meget nærværende for de unge stjerneskud.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny
Tlf. 29 72 29 91 / e-mail: mapi@viborg.dk

Formand for Viborg Idrætsråd, Preben Jensen
Tlf. 40 17 18 19, mail: preje@rd.dk