Viborg er regionsmester i sikker trafik

 

Med 80 ud af 100 mulige point i Kommunernes Trafiktest 2020, er Viborg Kommune den kommune i Region Midtjylland, der er bedst til at arbejde med børn og unges trafiksikkerhed. 

 

Kommunernes Trafiktest er en årlig test, der sætter fokus på kommunernes indsatser for at skabe sikker trafik for børn og unge. I år deltog 94 kommuner i testen, som afvikles af Rådet for Sikker Trafik, og for andet år i træk får Viborg Kommune en guldhjelm.

Det er 11. år i træk, at Viborg Kommune deltager i den landsdækkende test.

- Én af vores styrker, når vi arbejder med børn og unges trafiksikkerhed i Viborg Kommune, er, at vi samarbejder - både på tværs internt i kommunen og med eksterne parter. Og det bliver vi belønnet for i testen, og det er glædeligt at se, at vi for andet år i træk gør os fortjent til en guldhjelm, fortæller Per Møller Jensen, formand for Børne- og Ungeudvalget.

Viborg Kommune har en målsætning om, at 85 procent af borgerne er fysik aktive i 2025, og aktiv transport er et af midlerne til at nå målet.

- Når vi klæder børn og unge på til at gebærde sig sikkert i trafikken, giver vi samtidig forældre og børn en gulerod til at droppe bilen til og fra skole. Det giver en mere sikker skolevej og friskere børn, der er klar til at gå skoledagen i møde, siger Per Møller Jensen.

Trafiksikkerhed på skoleskemaet
Skoler i Viborg Kommune deltager løbende i landsdækkende og lokale kampagner med fokus på cyklen som aktivt transportmiddel, fx:

  • 'Vær Frisk - Hop på Cyklen'. En lokal kampagne - 2 animationsfilm, som gentagne gange er blevet brugt til at gøre børn og forældre opmærksomme på at benytte aktiv transport.
  • ABC-kampagne. En kampagne fra Cyklistforbundet, hvor næsten alle skoler i Viborg Kommune deltager. Børn skal cykle mest muligt til/fra skole i en 14-dages periode i september.
  • 'Vi kan cykle'. Vores børnehuse deltager i kampagnen fra Cyklistforbundet, som handler om at bruge cykelleg til at øve færdighederne på 2 hjul på en sjov måde.
  • 'Bøn på vej / Teenager i trafikken' - som handler om trafiksikkerhed for primært ind- og udskolingen.

Kommunens Trafiktest måler blandt andet på:

  • Trafikundervisning for udskoling, mellemtrin og indskoling.
  • Lokalt samarbejde mellem skoler, politi og kommunens forvaltninger.
  • Indsatser for at understøtte skolernes trafikpolitikker.
 

Yderligere oplysninger

Per Møller Jensen, formand for børne- og ungdomsudvalget, T: 51 58 48 07 / M: pmj@viborg.dk