Bevægelse og nye venner på Pulsskolen

 
Ulrik Wilbek besøger Pulsskolen i Viborg

Borgmester Ulrik Wilbek besøger Pulsskolen i Viborg, hvor foreninger fra hele kommunen giver Pulsskole-børnene et unikt indblik i en lang række fritidsaktiviteter. Foto: Viborg Kommune

 

I sommerferiens sidste uge deltager 150 børn og unge i Pulsskolen, der for tredje år i træk inviterer til bevægelse på Viborg Katedralskole. Ud af de 150 børn har cirka 30 børn fået en særlig håndsrækning af Viborg Kommune til at kunne deltage.

 

I uge 32 holder Pulsskolen en idrætsuge, hvor 150 børn og unge mellem 7-16 år blandt andet prøver kræfter med ni forskellige og lidt anderledes idrætsgrene end dem, man normalt møder på sommerens idrætsskoler.

Igennem leg, idræt og sjove aktiviteter oplever børnene glæden ved at dyrke idræt, får skabt nye venskaber og styrker troen på sig selv.

- Bevægelse er vigtig for vores trivsel og sundhed, og i Viborg Kommune har vi stor fokus på at skabe glæde ved bevægelse - uanset hvilke forudsætninger, man har. Derfor er det også dejligt at se den entusiasme børnene går til aktiviteterne på - især på dagen, hvor vores lokale foreninger præsenterer børnene for deres idrætsgrene, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Pulsskole i samarbejde med lokale idrætsforeninger

Pulsskolen foregår i 12 byer spredt over hele landet og afvikles i løbet af skolernes sommerferie fra uge 27 til 32 samt i nogle byer også i efterårsferien. Som det eneste sted i landet er de lokale foreninger altid en del af Pulsskolens program i Viborg Kommune. I år deltager Viborg Skytteforening og Open Fitness, der er et tilbud under Bruunshåb/Tapdrups Idrætsforening.

- Det er netop noget af dét, Pulsskolen kan. Den giver børnene mulighed for at prøve en masse forskellige forenings-aktiviteter i løbet af ugen, som måske lige er det, de har lyst til gå til bagefter, fortæller Chandra Larsen, der er fritidsvejleder i Viborg Kommune.

Fritidsvejlederne er med i løbet af ugen og hjælper til, at alle får en god oplevelse. Som opfølgning på ugen tilbyder fritidsvejlederne at hjælpe de 30 børn, som Viborg Kommune har inviteret til Pulsskolen, med at finde lige netop den aktivitet, de synes er sjov.

- Det kan være ekstra svært at komme i gang med et fritidsliv efter coronaen, hvor mange aktiviteter har været lukket. Især hvis man ikke i forvejen har en stærk tilknytning til foreningslivet. Derfor er en uge med sjove oplevelser og nye venskaber vigtig til at give de unge mod på mere og blive aktive i sunde fællesskaber, siger Chandra Larsen.

 

Yderligere oplysninger

Ulrik Wilbek, Borgmester i Viborg Kommune, tlf.: 40 78 88 00, mail: teamborgmester@viborg.dk

Chandra Larsen, fritidsvejleder i Viborg Kommune, tlf.: 41 93 34 11, mail: cl1@viborg.dk