Hvem skal være Årets Lokalområde 2020?

 
I 2019 blev Rødkærsbro kåret som Årets Lokalområde. Her ses spejdere i det grønne område, Æblehaven.  / Foto: Viborg Kommune

I 2019 blev Rødkærsbro kåret som Årets Lokalområde. Her ses spejdere i det grønne område, Æblehaven. / Foto: Viborg Kommune

 

Konkurrencen om at blive Årets Lokalområde i Viborg Kommune har i år fokus på initiativer, der binder lokalområderne sammen gennem trivsel og livskvalitet.

 

Landdistriktsudvalget, der står bag konkurrencen, har valgt oplevelser og fællesskab, frivillighed og sundhed som årets temaer. Byer, som ønsker at deltage, kan indsende indstillinger fra i dag.

 

Spotlys på kulturbærere

Det er Landdistriktsudvalgets håb, at konkurrencen vil bidrage til synlighed omkring de gode initiativer i lokalområderne og tjene som inspiration for andre.

Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, siger i forbindelse med åbningen af årets konkurrence:
- Lokalområderne og de mange engagerede borgere spiller en afgørende rolle, når det kommer til netop oplevelser og fællesskab, frivillighed og sundhed. Stærke lokalområder formår at skabe en kultur, der er med til at styrke borgernes trivsel og livskvalitet, og vi vil gerne være med til at sætte spotlys på dem, der går forrest som lokale kulturbærere i vores kommune. 

 

100.000 kr. på højkant

Landdistriktsudvalget vil gennemgå alle indstillinger, nominere tre kandidater til Årets Lokalområde og efterfølgende kåre en vinder. De tre lokalområder, som bliver nomineret, får den 6. september besøg af Landdistriktsudvalget, og den 13. september kan et af Viborg Kommunes lokalområder officielt smykke sig med titlen som Årets Lokalområde 2020.

 

Der uddeles i alt 100.000 kr. i præmiepenge - nemlig en 1. præmie på 50.000 kr. og to 2. præmier à 25.000 kr. Alle præmier skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet.

 

Sådan deltager man

Hvis man vil deltage i konkurrencen, skal man senest den 16. juni 2020 sende en indstilling til Landdistriktsudvalget. I indstillingen skal lokalområderne beskrive, hvordan de arbejder med ét eller flere af de valgte temaer, der alle indgår i Viborg Byråds sammenhængsmodel.

Landdistriktsudvalget opfordrer alle lokalområder, byer og landsbyer i kommunen til at deltage i konkurrencen. Områder, der tidligere har deltaget og/eller vundet, er meget velkomne til at deltage igen.

Konkurrencen annonceres i lokale medier, og interesserede kan finde indstillingsskema samt mere information om konkurrencen på viborger.dk

 

Yderligere oplysninger

Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget
Tlf. 61 37 29 28, e-mail: mxn@viborg.dk

Susanne Bendtsen, borgerguide, Kultur & Udvikling
Tlf. 87 87 88 03, e-mail: sb9@viborg.dk