Kvindelandsholdet er tilbage i Viborg den 4. oktober

 
Målmand Katrine Abel hilsner på kvindelandsholdets fans efter den seneste hjemmekamp i Viborg. Den 4. oktober får holdets fans igen mulighed for at hilse på spillerne og få en autograf. / Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk

Målmand Katrine Abel hilsner på kvindelandsholdets fans efter den seneste hjemmekamp i Viborg. Den 4. oktober får holdets fans igen mulighed for at hilse på spillerne og få en autograf. / Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk

 

Med to sejre i to kampe og en målscore på 11-0 i sportstasken vender det danske kvindefodboldlandshold den 4. oktober tilbage til Viborg for at møde Bosnien-Hercegovina.

 

Kampen er den tredje kamp i kvalifikationsturneringen på vej mod EM i England i 2021, og borgmester Ulrik Wilbek glæder sig til at skulle modtage kvindelandsholdet og gæsterne fra Bosnien-Hercegovina:
- Det er en stor fornøjelse at opleve, hvordan fans fra hele landet sammen med vores lokale fans altid skaber en fantastisk stemning på hjemmebanen i Viborg. Lige nu ligger Danmark som etter i kvalifikationsgruppen, og Bosnien-Hercegovina ligger nummer to, så jeg håber på en rigtig spændende kamp, hvor publikum i Viborg kan være med til at give de danske kvinder afgørende medvind.

Åbne træninger
Som altid har kvindelandsholdets fans mulighed for at komme helt tæt på deres idoler, når DBU afholder åbne træninger med efterfølgende mulighed for at få autografer.

De åbne træninger foregår på Viborg FF's træningsanlæg, Kirkebækvej 94 i Viborg:
•    Mandag den 30. september, kl. 15.45 - 17.45
•    Tirsdag den 1. oktober, kl. 11.00 - 13.00

Rødt stadion
Pia Viller Arendt, som er Viborg Kommunes projektleder for fodboldboldfesten, håber at landsholdets succes i de første to kvalifikationskampe kan trække et par tusinde flere tilskuere end ved sidste hjemmekamp, og hun har samtidig en opfordring til publikum:
- Det kunne se rigtig fedt ud, hvis alle tilskuere mødte op i rødt, så vi kunne lave et helt rødt stadion på Energi Viborg Arena.

I det hele taget gøres der meget for at skabe en god stemning for tilskuerne på kampdagen. Det hele starter i fanzonen foran Energi Viborg Arena, der åbner kl. 15.00. Her kan kvindelandsholdets fans bl.a. få malet Dannebrog på kinderne, teste deres fodboldtalent og deltage i konkurrencer.

Emma deler slik ud
Kvindelandsholdets maskot, Emma Hu, kommer før kampen, og hun vil meget gerne have publikum ind på stadion i god tid, så alle er på plads, når kampen starter kl. 17.00. Emma Hu går derfor rundt langs banens bander og kaster slik og merchandise ud til heldige fans fra kl. 16.30.

Som altid battles der også om, hvilken forening, der kan skabe den bedste stemning, og efter kampen sparker de danske landsholdsspillere bolde ud til publikum, og spillerne kommer rundt til banderne på de forskellige tribuner og skriver autografer.

Genvalg til ArtiMik og Pimpong
D
er er genvalg til trommeduen ArtiMik, som iflg. Pia Viller Arendt fik stor ros af landsholdsspillerne Pernille Harder og Nadia Nadim for at sætte stemning på stadion under Malta-kampen.

Et andet hit fra Malta-kampen, som også gentages den 4. oktober, er pausedans med Razak Pimpong og et lokalt pigefodboldhold. Hvilket hold, der får lov at gå på banen med Pimpong for at danse sammen med publikum den 4. oktober, afgøres ved en konkurrence i pigefodboldnetværket.

Mere information om EM-kvalifikationskampen og de mange aktiviteter op til kampen kan ses på viborg.dk/fodboldfest, og billetter kan bookes på billet.dbu.dk

 

Yderligere oplysninger

Pia Viller Arendt, projektleder, Viborg Idrætsråd
Tlf. 31 18 63 16, e-mail: pia@viborgidraetsraad.dk

Alexander Paaske, presseansvarlig for Kvindelandsholdet, 
DBU Kommunikation
Tlf. 42 73 44 00, e-mail: alpa@dbu.dk

Informationer om presseaktiviteter opdateres løbende på dbu.dk

Se desuden vedlagte bilag med information om lokale aktiviteter og kontaktpersoner i forbindelse med kvindelandsholdets besøg i Viborg den 30. september - 4. oktober.