Viborg Kommune vinder guld i Kommunernes Trafiktest

 
I Viborg Kommune begynder cykeltræningen allerede med cykellege i børnehaven. Foto: Viborg Kommune.

I Viborg Kommune begynder cykeltræningen allerede med cykellege i børnehaven. Foto: Viborg Kommune.

 

Arbejdet med at lære børn og unge gode trafikvaner, giver Viborg Kommune en topplacering.

 

Med et resultat over landsgennemsnittet er det lykkedes Viborg Kommune at sikre sig en 'guldhjelm' og komme med blandt de 15 kommuner, der scorer mere end 80 point i Kommunernes Trafiktest. Testen gennemføres hvert år af Rådet for Sikker Trafik for at støtte og følge skolernes arbejde med at give børn og unge gode trafikvaner. Det er 10. år i træk, at Viborg Kommune har deltaget i Kommunernes Trafiktest.

- Det er virkelig godt gjort. Der er ingen tvivl om, at vi sammen med vores skoler i Viborg Kommune er blevet meget bedre til at sætte cykling og aktiv transport på skoleskemaet. Eksempelvis har stort set alle vores skoler i dag en aktiv trafikpolitik, fortæller Per Møller Jensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Skolerne bliver blandt andet testet på, om de har en trafikpolitik eller om de deltager i de landsdækkende indsatser, der skal fremme børn og unges gode trafikvaner. I Viborg Kommune deltager langt de fleste skoler i fx Cyklistprøven for 5.-6. klasse eller Skolestartskampagnen for nye 0. klasser. Som noget nyt er der blevet spurgt ind til, om skolerne har en færdselskontaktlærer, da skoler med en færdselskontaktlærer har mere trafikundervisning.

Testen dækker alle børn og unge i alderen 0 - 18 år og gode trafikvaner grundlægges tidligt, så det er vigtigt at gøre en indsats allerede i førskolealderen og gennem grundskolen. De unge skal klædes godt på, inden de for alvor rammer de 10 farligste år i trafikken, som er fra 15 - 26 år.

Læs mere om Kommunernes Trafiktest.

 

Yderligere oplysninger

Claus Drachmann Kaasby-Wang, skolechef, tlf. 87 87 10 50, e-mail: cdn@viborg.dk