Hvilket lokalområde har det bedste bud på tiltrækning af tilflyttere?

 
I 2018 løb Sparkær med titlen Årets Lokalområde 2018.

I 2018 løb Sparkær med titlen Årets Lokalområde 2018.

 

Konkurrencen om at blive Årets Lokalområde har i år fokus på lokale initiativer, der får flere til at flytte til lokalområdet.

 

Igen i år kårer Viborg Kommune Årets Lokalområde, og nu kan lokalområderne melde sig til konkurrencen.

Det er Landdistriktsudvalget, der nominerer tre kandidater til Årets Lokalområde og efterfølgende kårer en vinder. Vækst i lokalområderne er netop et af udvalgets indsatsområder, og udvalget ønsker derfor at sætte fokus på de gode initiativer, som borgerne i lokalområderne har iværksat for at skabe vækst.

Formålet med konkurrencen i år er at synliggøre og anerkende lokale initiativer, som gerne på utraditionel vis bidrager til at få flere til at flytte til lokalområdet. Dermed er det ikke blot "den gode liv" generelt i området, som bliver vurderet.

Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, siger i forbindelse med konkurrencen:
- Der er mange måder at arbejde sammen på i vores lokalområder. Det giver både sammenhold og nogle steder også flere nye borgere. Det glæder vi os i Landdistriktsudvalget til at se nærmere på.

Fortsat 100.000 kr. i præmiepenge

De tre lokalområder, som bliver nomineret, får den 1. september besøg af Landdistriktsudvalget, og den 7. september kan et af Viborg Kommunes lokalområder officielt smykke sig med titlen som Årets Lokalområde 2019.

Der uddeles, ligesom de tidligere år, i alt 100.000 kr. i præmiepenge - nemlig en 1. præmie på 50.000 kr. og to 2. præmier à 25.000 kr. Alle præmier skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet.

Sådan deltager man

Hvis man vil deltage i konkurrencen, skal man senest den 16. juni 2019 sende en indstilling til Landdistriktsudvalget, hvor man beskriver det særlige initiativ, som borgerne har iværksat for at øge tilflytningen til området.

Landdistriktsudvalget opfordrer alle lokalområder, byer og landsbyer i kommunen til at deltage i konkurrencen. Områder, der tidligere har deltaget og vundet, er velkomne til at deltage igen.

Konkurrencen annonceres i lokale ugeaviser og i Viborg Stifts Folkeblad, og interesserede kan finde indstillingsskema samt læse mere om konkurrencen på viborger.dk

 

Yderligere oplysninger

Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget, tlf. 61 37 29 28, e-mail: mxn@viborg.dk
Susanne Bendtsen, borgerguide, Kultur & Udvikling, tlf. 87 87 88 03, e-mail: sb9@viborg.dk