GAME Streetmekka Viborg nomineret til RENOVER prisen 2019

 
Det rå look og de mange små, funktionsbestemte rum i den store hal tiltaler de unge, som i stort tal strømmer til GAME Street Mekka Viborg. / Foto: R. Hjortshøj

Det rå look og de mange små, funktionsbestemte rum i den store hal tiltaler de unge, som i stort tal strømmer til GAME Street Mekka Viborg. / Foto: R. Hjortshøj

 

Renoveringen fra udtjent produktionshal til epicenter for unges gadeidræt i Viborg Kommune er af en fagjury nomineret til Danmarks bedste renovering.

 

Indtil i dag var 157 indstillede projekter med i opløbsfeltet til RENOVER prisen. Det felt blev i dag reduceret til bare seks.

Værdifuld ny identitet
Mads Panny, som er formand for Viborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg, er stolt over den flotte anerkendelse, der ligger i nomineringen, og siger i den forbindelse:
- Vi er især stolte af, at vi er nomineret til prisen på grund af forvandlingen fra udtjent industribygning til sprudlende idrætsfacilitet. Netop hele transformationen fra gammelt til nyt var en af grundpillerne i projektet. Desuden er vi meget glade for, at dommerkomiteen i nomineringen peger på, at GAME Streetmekka Viborg er med til at skabe en værdifuld ny identitet, at bygningen fungerer som epicenter for de unges gadeidræt, og at det binder områdets forskellige boligområder sammen på en sympatisk måde.

Huset er placeret i den nye bydel, Viborg Baneby, som i øjeblikket skyder op i Viborg Midtby. Her ligger bygningen med sin fremtoning som "den frække, lidt anderledes dreng i klassen" lige ved siden af - det også nybyggede - Plejecenter Banebo.

Tak til samarbejdspartnere
Viborg Kommune var bygherre på projektet, men tilblivelsen var i høj grad et samarbejde, og Mads Panny sender i forbindelse med nomineringen derfor også en stor tak for samarbejdspartnerne bag renoveringsprojektet - herunder Totalentreprenør Thomas Andersen A/S, EFFKT Arkitekter, GAME og Rambøll A/S. Desuden også Realdania, Tryg-fonden, Nordea-fonden og Lokale- og Anlægsfonden - og ikke mindst de mange foreninger og unge, der kom med input til, hvordan bygningen skulle indrettes.

Det er alle disse partneres fælles fortjeneste, at GAME Street Mekka Viborg af nomineringsudvalget bl.a. beskrives som "..det begavede bud på en ny skarptskåret, transparent facade" og "...et overbevisende bud på en livgivende oase med noget på hjerte."

Mange priser
Det er ikke første gang GAME Street Mekka Viborg får positiv opmærksomhed - tværtimod. F.eks. var bygningen blandt de 40 bedste arkitekturprojekter i Europa, der var nomineret til Mies van der Rohe-prisen, og den er af arkitekturhjemmesiden ArchDaily kåret som den bedste idrætsfacilitet i 2019.


Om renoveringen af GAME Street Mekka også løber med RENOVER prisen 2019, afgøres torsdag den 5. september 2019 ved en prisfest i Valby arrangeret af Dansk Arkitektur Center. 

 

Yderligere oplysninger

Mads Panny, formand for Kultur & Fritidsudvalget
Tlf. 29 72 29 91, e-mail: mapi@viborg.dk  

Henrik Hauritz, konsulent, Kultur & Udvikling
Tlf. 30 57 10 12, e-mail: hh@viborg.dk 

Om RENOVER Prisen
RENOVER prisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Vinderen af RENOVER prisen modtager en prisstatuette og 100.000 kroner.
 

Læs mere om nomineringsprocessen og prisen på renover.dk

 

Om GAME Street Mekka Viborg
I GAME Street Mekka Viborg mødes børn, unge og voksne og dyrker street art, cykel trial, løbehjul, DJ/VJ, skate, street basket, gadefodbold, parkour, hip hop, break og meget mere.

Bygningen åbnede den 9. marts 2018, og er meget hurtigt blevet en succes. Over 5.000 har meldt sig ind som brugere af huset, vel og mærke uden at andre foreninger har mistet medlemmer. Ca. 150 børn, unge og voksne besøger hver dag huset, som havde over 50.000 fremmøder det første år.

 

Læs mere på gamedenmark.org

Foto øverst: R. Hjortshøj / Vedhæftede filer: Pressefotos fra RENOVER prisen