Kvindelandsholdet starter vejen mod EM 2021 i Viborg

Forhåbentlig kan publikum se frem til jubelscener som disse i EM-kvalifikationskampene på Energi Viborg Arena. / Foto: Anders Kjærbye, dbufoto.dk

Forhåbentlig kan publikum se frem til jubelscener som disse i EM-kvalifikationskampene på Energi Viborg Arena. / Foto: Anders Kjærbye, dbufoto.dk

Der er lagt op til fodboldfest i fanzonen og på Energi Viborg Arena, når DBU og Viborg Kommune inviterer til den første EM-kvalifikationskamp mod Malta, torsdag den 29. august.

Forberedelserne til EM-kvalifikationen er godt i gang, og borgmester Ulrik Wilbek glæder sig til værtskabet:
- Det bliver dejligt at kunne byde fodboldkvinderne velkommen hjem til Viborg. Det er blevet en del af vores identitet, at vi er national hjemmebane for kvindelandsholdet. Og ligesom spillerne glæder vi os selvfølgelig til at "komme på græs igen" og lave en fest for publikum.

Åbne træninger
Fodboldfesten starter allerede den 26. og 27. august, hvor landsholdet begge dage inviterer til åbne træninger, så deres fans kan se dem helt tæt på og få en autograf.

De åbne træninger foregår på Viborg FF's træningsanlæg:
•    Mandag den 26. august kl. 15.45 - 17.45
•    Tirsdag den 27. august kl. 11.00 - 13.00

Sjov i fanzonen og på stadion
På selve kampdagen bliver der masser af aktiviteter for børn og voksne i fanzonen foran Energi Viborg Arena allerede fra kl. 16.00. Her kan fans i alle aldre bl.a. få malet Dannebrog på kinderne, teste fodboldskills og deltage i konkurrencer.

Fodboldfesten fortsætter på stadion fra kl. 17.30, hvor landsholdsmaskotten Emma Hu deler merchandise ud til publikum indtil kick-off kl. 18.00.

Arrangørerne opfordrer publikum til at komme i rødt tøj, så de sammen kan skabe et "rødt stadion" på Viborgs - normalt grønne - hjemmebane. Som altid battles der om, hvilken forening, der kan skabe den bedste stemning, og denne gang sættes rytmen af ArtiMik - en trommeduo bestående af 14-årige Arthur Sheerman og 16-årige Mikkel Øster.

Dans med Pimpong
Ifølge Pia Viller Arendt, som er ansvarlig for Viborg Kommunes værtskab, kan publikum denne gang også opleve dans i pausen. Og det er ikke helt almindelig cheerleading, som fodboldpublikum måske er vant til, fortæller hun:
- Vi har lokket Razak Pimpong til at underholde sammen med et hold lokale fodboldpiger. Og Razak plejer jo at være supergod til at smitte med sit humør og sin glæde, så vi håber, at han og pigerne også kan få publikum op fra sæderne til en gang "pausedans".

Hvilket fodboldhold, der skal danse med Pimpong i pausen afgøres den 20. august ved en konkurrence i det lokale netværk af pigefodboldhold.

Bolde og autografer efter kampen
Oplevelsen på stadion slutter ikke, når kampen fløjtes af. Efter kampen sparker de danske landsholdsspillere nemlig bolde ud til publikum, og som altid kommer spillerne rundt til banderne på de forskellige tribuner og skriver autografer.

Mere information om VM-kvalifikationskampen og de mange aktiviteter op til kampen kan ses på viborg.dk/fodboldfest, og billetter kan bookes på billet.dbu.dk

Pia Viller Arendt, projektleder, Viborg Idrætsråd
Tlf. 31 18 63 16, e-mail: pia@viborgidraetsraad.dk

Alexander Paaske, DBU Kommunikation
Tlf. 42 73 44 00, e-mail: alpa@dbu.dk

Informationer om presseaktiviteter opdateres løbende på dbu.dk

Se desuden vedlagte bilag med information om lokale aktiviteter og kontaktpersoner i forbindelse med kvindelandsholdets besøg i Viborg den 26. - 29. august 2019.