Viborg Cartoon Awards 2018 markeres med show og ferniseringer

Juryformand for Viborg Cartoon Awards og formand for de danske bladtegnere, Lars Refn, står for denne illustration.

Publikum kan se international satirekunst, høre foredrag med Holger Bech Nielsen og selv blive spiddet på papir, når Viborg Cartoon Awards - som en del af Kulturnatten i Viborg - løber af stablen den 12. oktober.

Professionelle tegnere fra hele verden har indsendt 1200 satiretegninger med temaet "Kunstig Intelligens" til Viborgs uofficielle VM i satiretegning. De 60 bedste er udvalgt til årets udstilling, og fagjuryen har nu fundet de tre tegninger og kunstnere, der skal hædres med 1., 2. og 3. pladsen ved det store awardshow på Viborg Teater den 12. oktober.

Internationalt og lokalt
Viborg Kommune har overtaget værtskabet for konkurrencen, der tidligere var kendt som Niels Bugges Cartoon Award. Som noget nyt bliver der i år offentlig adgang til det store awardshow - noget som formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny, glæder sig meget over:
- Viborg Cartoon Awards ligger rigtig godt i tråd med Viborg Kommunes ambitioner om at være centrum for animation og tegning. Vores borgere skal også se og mærke, at de er en del af det centrum. Derfor åbner vi nu begivenheden endnu mere for publikum, så den både er international men også lokal.

Billetter til awardshowet er gratis og kan efter først-til-mølle-princippet hentes på billetkontoret i Viborg Musiksal. Også deltagelse i den efterfølgende fernisering på Viborg gl. Rådhus er gratis, og der er ingen tilmelding.

Programmet for den 12. oktober ser sådan ud:

14.30 - 15.55: Award show på Viborg Teater
Juryformand Lars Refn og borgmester Ulrik Wilbek uddeler priser, både til vinderne af den internationale konkurrence samt den lokale juniorkonkurrence, hvor Viborg Kommunes 8. klasser har deltaget.

Showet byder desuden på taler af juryformand Lars Refn og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Mads Panny. Og så kan publikum glæde sig til et foredrag om kunstig intelligens af den internationalt anerkendte, danske fysiker Holger Bech Nielsen og en musikalsk visit af Den Hvide Dame fra Carte Blanche.

18.00 - 22.00: Fernisering på Viborg gl. Rådhus
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Mads Panny byder de tre vindere velkommen, og argentinske Marlene Pohle, der er vicepræsident i Federation of Cartoonist Organizations (FECO) samt medlem af årets jury, holder tale.

Herefter byder Viborg Cartoon Awards på lidt vin og tapas, og publikum har indtil kl. 19 mulighed for
at møde de tre konkurrencevindere. Udstillingen af de 60 udvalgte satiretegninger fra de professionelles konkurrence er åben helt indtil kl. 22.

Hele aftenen vil 2-3 studerende fra VIA Universitys bacheloruddannelse, Graphic Storytelling, være til stede og tegne gæsterne på papir, som de kan få med hjem.

Fernisering på juniortegninger
Sideløbende med de professionelles konkurrence har Viborg Kommunes 8. klasser også prøvet kræfter med at kreere tegninger, der viser deres fortolkning af årets tema "Kunstig intelligens". Vinderne af juniorkonkurrencen bliver først afsløret den 12. oktober til det store awardshow, men allerede mandag den 8. oktober kl. 10 er der fernisering på de ca. 100 tegninger, som 8. klasse-eleverne har indsendt. Ferniseringen foregår på Hovedbiblioteket i Viborg.

Åbningstider
Begge udstillinger kan ses til og med søndag den 28. oktober. Juniorudstillingen på biblioteket er åben alle dage fra 7 til 22. Den professionelle udstilling er åben kl. 11-17 i weekenderne mellem uge 41 og 42 samt 42 og 43, og klokken 10-17 på hverdage i uge 42. Uge 43 er udstillingen kun åben ved forudgående booking.

Arrangementskonsulent Anne-Marie Fledelius, Viborg Bibliotekerne
Tlf. 51 50 72 21 / Mail: amf@viborg.dk

Formand for Kultur- & Fritidsudvalget, Mads Panny
Tlf. 29 72 29 91 / Mail: mapi@viborg.dk