Øverste parkeringsdæk på Fischers Plads i Viborg fjernes

 

Arbejdet med at fjerne øverste parkeringsdæk går i gang i weekenden. Når arbejdet er færdigt, kan pladserne på det nederste parkeringsdæk igen bruges.

 

Undersøgelser har vist, at det øverste parkeringsdæk i parkeringsanlægget på Fischers Plads er i så dårlig stand, at det er nødvendigt at fjerne det. Teknisk Udvalg har besluttet, at parkeringsdækket skal fjernes så hurtigt som muligt.

Genåbning af pladser så hurtigt som muligt
Viborg Kommune har nu indgået en kontrakt med den lavestbydende entreprenør om nedbrydning af det øverste parkeringsdæk. Entreprenøren er LH Hockerup A/S, Bjerringbro.

Arbejdet begynder i weekenden den 29. - 30. september 2018 med afslibning af det øverste dæk og kan vare fra kl. 7-20. I den kommende uge begynder selve nedbrydningsarbejdet.

Arbejdet forventes at være færdigt senest i uge 45, men det er aftalt, at det skal ske så hurtigt som muligt. Når nedrivningen er færdig, kan de 142 pladser på det nederste parkeringsdæk genåbnes.

Parkering i midtbyen
De 170 parkeringspladser på Fischers Plads, der ikke vedrører parkeringsdækkene, er ikke berørt at nedbrydningsarbejdet og kan stadig bruges. Det gælder blandt andet pladserne under selve Sct. Mathias Centeret.

Viborg Kommune arbejder fortsat på at finde alternative parkeringsmuligheder.

Økonomi

Byrådet gav på sit møde den 19. september en anlægsbevilling på 2 mio. kr. til nedtagningen.

 

Yderligere oplysninger

Per Christensen, chef for Trafik og Veje, tlf. 87 87 50 01, e-mail: pch@viborg.dk