Danmark - Estland på Energi Viborg Arena

 
Daniel Obbekjær fra OB er en del af U17-landsholdstruppen, der spiller i Viborg den 27. oktober. / Foto: DBU

Daniel Obbekjær fra OB er en del af U17-landsholdstruppen, der spiller i Viborg den 27. oktober.
/ Foto: DBU

 

Der er gratis adgang for alle, når det danske U17-landshold for herrer spiller EM-kvalifikationskamp mod Estland i Viborg den 27. oktober kl. 18.00.

 

Kampen er en del af den første, vigtige runde af EM-kvalifikationen, hvor alle kampe spilles i Midt- og Vestjylland i perioden 24. - 30 oktober. Foruden Danmark - Estland, har publikum samme dag også mulighed for at se kampen Rusland - Georgien på Energi Viborg Arena.

EM-kvalifikationskampene er en udløber af Viborg Kommunes fireårige samarbejdsaftale med DBU, der - udover Viborgs status som officiel hjemmebane for kvindelandsholdet - bl.a. også indeholder en aftale om placering af en EM-kvalifikationsturnering for et af ungdomslandsholdene i Viborg.

Inspiration og gode rammer
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny, glæder sig over, at borgerne i Viborg Kommune får mulighed for at se unge, danske og udenlandske talenter på Viborg Stadion og tilføjer:
- Som Team Danmark Elitekommune har vi i forvejen fokus at skabe gode rammer for talentudvikling. Det ligger derfor fint i tråd både med Team Danmark-arbejdet og vores samarbejde med DBU, at vi nu bruger vores erfaringer til også at skabe en professionel ramme om de dygtige U17-landshold. Jeg er sikker på, at det bliver en inspirerende lørdag for publikum - og ikke mindst for de dygtige, lokale elitetalenter, trænere og ledere, som vi arbejder med året rundt.

Også i DBU er der glæde over, at der igen skal spilles landsholdsfodbold i Viborg, og formand for DBU, Jesper Møller siger i den forbindelse:
- Vi har et godt samarbejde med Viborg Kommune, Viborg FF og folkene omkring Viborg Stadion, der længe har været en stærk hjemmebane for kvindelandsholdet. Jeg er derfor sikker på, at de også kommer til at skabe gode rammer for afvikling af U17-drengenes vigtige kvalifikationskamp mod Estland.

DBU har valgt, at alle U17 landsholdene i EM-kvalifikationsrunden skal indkvarteres på Golf Hotel Viborg, som også er kvindelandsholdets normale base, når de spiller på hjemmebanen i Viborg.

Vil man gerne se Danmarks øvrige kampe i kvalifikationsrunden, skal man ikke længere end til Skive, Hobro eller Vildbjerg. Det samlede program for runden ser sådan ud:

Onsdag den 24. oktober:
Georgien - Danmark, kl. 13.00, Hobro Stadion, DS Arena
Rusland - Estland, kl. 18.00, Skive Stadion, Hancock Arena

Lørdag den 27. oktober:
Rusland - Georgien, kl. 13.00, Viborg Stadion, Energi Viborg Arena
Danmark - Estland, kl. 18.00, Viborg Stadion, Energi Viborg Arena

Tirsdag den 30. oktober:
Danmark - Rusland, kl. 13.00, Skive Stadion, Hancock Arena
Estland - Georgien, kl. 13.00, Vildbjerg, Vildbjerg Sportscenter

Alle kampe er gratis, og publikum skal ikke forhåndsbooke billetter, men blot møde op på de forskellige stadioner inden kick off. 

 

Yderligere oplysninger

Om det sportslige og det danske landshold:
Mia Kofoed, landholdskoordinator, DBU Elite
Tlf. 40 21 31 68, e-mail: mkoe@dbu.dk

Om kampafviklingen i Viborg:
Mette Nørgaard, konsulent, Kultur & Udvikling
Tlf. 87 87 30 25, e-mail: men@viborg.dk

Læs mere på dbu.dk og følg de unge herrelandshold på deres facebook-side.