Festlig gallapremiere i Viborg

Den røde løber lå klar foran Fotorama til at tage i mod de mange gæster til gallapremieren i går på filmen Julemandens datter. En film, som borgmester Ulrik Wilbek med glæde giver seks julehjerter.

Martin Buch, Ella Testa Kusk, Peter Sejer Winther og Mia Lyhne glædede sig til at se Julemandens datter i biografen. Foto Flemming Jeppesen.

Alle 265 biografsæder var besat, da der i går var gallapremiere på årets familie- og julefilm "Julemandens datter" i Fotorama for et inviteret publikum.

Før mørket sænkede sig, og det store lærred blev levende, bød borgmester Ulrik Wilbek gæsterne velkommen. Desværre betød en travl kalender, at han måtte forlade biografen, inden filmen blev vist. Men borgmesteren er meget begejstret for Julemandens datter, som han havde set ved en tidligere lejlighed.

- Det er en super film med masser af sjov og spænding pakket ind i en god historie, der også har kant. Her tænker jeg på problematikken med ligestilling, som den tager op - et emne, der jo stadig er aktuelt. Og så er filmen fyldt med Viborg; Katedralskolen, den gamle Vestre Landsret, Mønsted Kalkgruber, Hald Hovedgaard og julemarkedet på Nytorv, foruden en masse andre steder. Det er da en fornøjelse at opleve på det store lærred. Så der er seks julehjerter fra mig til Julemandens datter, siger Ulrik Wilbek.

I sin velkomsttale takkede Ulrik Wilbek blandt andet Deluca Film for det gode samarbejde og overrakte dem en gave i form af en eksklusiv fotobog med flotte billeder fra Viborg og omegn.

Kendte på den røde løber

Byrødder, lokale pinger, erhvervs- og kulturfolk strømmede til, da dørene til Fotorama blev åbnet kl. 14.45.

De fleste var ankommet, da filmens hovedrolle-stjerner rullede op foran den røde løber i bedste Hollywoodstil. Martin Buch og Mia Lyhne, der spiller henholdsvis julemanden, Julius, og hans kone, Claudia, ankom sammen de filmens to børnestjerne 12-årige Ella Testa Kusk og 11-årige Peter Sejer Winther.

Filmens instruktør Christian Dyekjær og scenograf Erik Peitersen mødte også op til gallapremieren. Sidstnævnte har på det seneste haft sin gang i Viborg, hvor han har hjulpet med at sætte udstillingen "Julemandens datter - en rejse i filmens verden" op i den gamle Vestre Landsret. Udstillingen åbner den 9. november.

Efter filmen var der blomsteroverrækkelser og takketaler fra instruktør Christian Dyekjær samt producent Morten Rasmussen til deres filmhold samt lokale aktører.

Julemandens datter får dansk biografpremiere i hele landet den 8. november.

Yderligere oplysninger

Simon Qvist Apel, projektleder i Viborg Kommune, tlf.: 87 87 83 09, mail: sqa@viborg.dk

Borgmester Ulrik Wilbek takkede hele filmholdet. Foto Flemming Jeppesen.

Martin Buch og Mia Lyhne. Foto Flemming Jeppesen.

Børnestjernerne Peter Sejer Winther og Ella Testa Kusk. Foto Flemming Jeppesen.

Erik Peitersen kom med lineproducer Merete Stubkjær og Uffe Rørbæk fulgte lige efter. Foto Flemming Jeppesen.

Producent David C. H. Østerbøg, producent og direktør Morten Rasmussen fra Deluca Film og instruktør Christian Dyekjær. Foto Flemming Jeppesen.

Niels og Minna Due Jensen. Foto Flemming Jeppesen.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune Mads Panny med sine børn. Foto Flemming Jeppesen.

Musiker Morten Remar kom til  premieren med familie og naboer. Foto Flemming Jeppesen.

Musiker Morten Remar kom til premieren med familie og naboer. Foto Flemming Jeppesen.

Borgmester Ulrik Wilbek. Foto Flemming Jeppesen.

Kommunaldirektør Lasse Jacobsen og direktør for Kultur & Udvikling Lars Stentoft. Foto Flemming Jeppesen.