Sportsgalla med standup og rekordforsøg

Rotalentet Oscar Burvil  vil – live på scenen - forsøge at slå verdensrekorden i 4 minutters ergometerroning.

Rotalentet Oscar Burvil vil – live på scenen - forsøge at slå verdensrekorden i 4 minutters ergometerroning. / Foto: Jacob Burvil

Publikum kan glæde sig til topatleter, topunderholdning og et topmotiveret rekordforsøg, når Viborg Byråd og Viborg Idrætsråd den 30. januar inviterer til Sportsgalla 2017 og ruller den røde løber ud for mere end 140 lokale sportsmestre.

Værtsparret består i år af den garvede formand for Viborg Idrætsråd, Preben Jensen, og "den nye dreng i klassen", borgmester Ulrik Wilbek.

Ulrik Wilbek glæder sig meget til gallafesten og siger i den forbindelse:
- Det er vigtigt, at vi fejrer vores sejre. Og i Viborg Kommune har vi masser af sejre og seje sportsmestre at fejre. Sportsmestrene giver os store oplevelser at være fælles om i hele kommunen. De er guld værd, fordi de inspirerer os alle med deres talenter, målrettethed og resultater.

Der er både full-pull og skydive
På listen over de 25 foreninger, der vandt medaljer til Viborg Kommune 2017 er bl.a. Viborg Full-Pull og Skydive Viborg. Sportsmestrene, som sætter de to foreninger på listen, er kørestolsatleten Rene Sloth fra Viborg Full-Pull, der er udtaget til det danske landshold, og faldskærmsudspringer Ali Shahrokhtash fra Skydive Viborg, der vandt DM i 2017.

Traditionen tro vil alle sportsmestre blive personligt lykønsket af borgmesteren og af formanden for idrætsrådet. Hæderspriserne Årets Talent og Årets Talent/Elitetræner uddeles af direktør i Team Danmark, Lone Hansen, og næstformand i DIF, Thomas Bach.

Slår Oscar verdensrekorden?
Der er masser af underholdning til sportsgallaen. Særligt spændende bliver det, når rotalentet Oscar Burvil - live på scenen - vil forsøge at slå verdensrekorden i 4 minutters ergometerroning.

Det kommer heller ikke til at gå stille for sig, når der sættes gang i en cykelsimulaterdyst mellem TEAM Højskolen Hald Ege, der har Michael Rasmussen (Kyllingen fra Tølløse) som coach, og TEAM Bjerringbro BMX, der coaches af OL-deltager Simone Tetsche Christensen.

Publikum kan desuden godt begynde at glæde sig til ildshow, standup med Anders Fjeldstad, danseshow med dansere fra Viborg Sportsdans - og ikke mindst musikere og sangere fra Scenekunstskolen, der præsenterer numre fra deres to seneste forestillinger, DARKNESS og Schlager.

De mange indslag bliver kædet sammen af konferencier Claus Elgaard og Henrik Resen med band.

Borgmester Ulrik Wilbek, Viborg Kommune
Tlf. 40 78 88 00 / e-mail: sni@viborg.dk

Sportschef Morten Erfurth, Viborg Idrætsråd
Tlf. 86 62 55 33 / e-mail: morten@viborgidraetsraad.dk

Gratis billetter
Alle er velkomne som publikum den 30. januar kl. 19.00. Billetterne er gratis og kan printes fra fitdeal.dk eller afhentes hos Viborg Idrætsråd, Skotteborg 12-14, Viborg, i åbningstiden: Mandag - torsdag i tidsrummet kl. 9.00 -16.00 til og med den 25. januar 2018.

Sådan bliver man sportsmester i Viborg Kommune
For at blive kåret som sportsmester i Viborg Kommune skal man have udført en eller flere af følgende præstationer:
1. Vundet dansk mesterskab for hold eller individuelt i en af DIF (Dansk Idræts Forbund) anerkendt idrætsgren.
2. Opnået dansk rekord, godkendt af DIF.
3. Vundet et nordisk, europæisk eller verdensmesterskab.
4. Være udtaget til at deltage på DIF-anerkendte danske landshold.
5. Have opnået andre idrætspræstationer, der efter Viborg Idrætsråds vurdering kan ligestilles med pkt. 1.

Viborg Elite Priser
Se hvem, der er indstillet til Årets Talent og Årets Talent/Elitetræner 2017 på www.viborgelite.dk

Se program som vedhæftet fil neden for.

Fotos af Anders Fjeldsted og SkyDive er pressefotos.
Billedet af Oscar Burvil er privatfoto taget af Jacob Burvil.