Dansk Halbyggeri vinder entreprise på Tinghal-projektet i Viborg

PF Arkitekters visualisering skitserer ankomstområdet efter ombygningen.

KPF Arkitekters visualisering skitserer ankomstområdet efter ombygningen.

Når 1. spadestik i maj tages til det store om- og udbygningsprojekt ved Tinghallen i Viborg bliver det firmaet Dansk Halbyggeri a/s, der står for totalentreprisen.

Viborg Byråd har valgt Dansk Halbyggeris bud ud af de i alt fem, der var prækvalificerede.

1. viceborgmester, Per Møller Jensen, har som tidligere formand for Kultur- og Fritidsudvalget været med hele vejen og glæder sig meget over, at byggeprocessen nu kan sættes i gang:
- Dansk Halbyggeri havde helt klart det bedste bud, så stort tillykke til dem. Nu glæder jeg mig rigtig meget til, at vi - efter mange års engageret indsats - kan se det konkrete projekt blive til virkelighed.

God start på året
Hos Dansk Halbyggeri glæder man sig over den gode start på året:
- Projektet har en god størrelse og ligger godt til vores kompetencer og vores strategiske fokusområde. Vi starter projekteringen allerede her i januar og forventer første spadestik til maj, fortæller Birger Holm, Projektchef hos Dansk Halbyggeri.

Projektet fra Dansk Halbyggeri indeholder alle de elementer i projektet, som var med i udbuddet og overholder den samlede anlægssum for udbuddet på ca. 62,5 mio. kr.

Projektet - også kaldet Viborg Sport & Event - består af følgende hovedelementer:
•    Ny "store sal" med ny balkon i Tinghallen, så kapaciteten forøges til ca. 3.675 stående og ca. 2.100 siddende gæster
•    Ny "lille sal"/Paletten med kapacitet på 470 stående gæster
•    Udvidelse af foyer inkl. åben lounge og loungelokaler
•    Ny gangbro til stadioncentret
•    Renovering af backstage-område, administration m.v.

Fantastiske rammer
Den nytiltrådte formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny, ser også frem til at projektet virkeliggøres og siger:
- Det bliver en "game changer" - ikke alene for kultur- og idrætslivet men for hele kommunen. Når projektet står færdigt, har vi skabt fantastiske rammer, hvor vi kan skabe og tiltrække endnu flere store oplevelser og samtidig blive en skarp, national spiller indenfor erhvervsturismen.

Der er byggestart i maj 2018, og byggeperioden vil strække sig frem til primo 2020.

I foråret 2018 bliver Tingvej omlagt, så vejomlægningen er afsluttet, når byggeriet i Tinghallen går i gang. Det er også i løbet af 2018, at Bach Gruppen a/s forventes at begynde byggeriet af et nyt hotel lige syd for Tinghallen.

Yderligere oplysninger

Per Møller Jensen, 1. viceborgmester og afgående formand for Kultur- og Fritidsudvalget
Tlf.:  51 58 48 07 / E-mail: pmj@viborg.dk

Birger Holm, Dansk halbyggeri a/s,
Tlf. 51 26 72 89 / E-mail: bih@danskhalbyggeri.dk

Lars Stentoft, direktør for Kultur, Service og Events
Tlf.: 23 32 02 79 / E-mail: lkst@viborg.dk

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny, er i øjeblikket i udlandet og kan evt. kontaktes via Lars Stentoft.