Viborg, Silkeborg og Herning styrker samarbejdet

Fra venstre mod højre ses: Herning Kommunes borgmester Lars Krarup, Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek og Silkeborg Kommunes borgmester Steen Vindum

Fra venstre mod højre ses: Herning Kommunes borgmester Lars Krarup, Viborg Kommunes borgmester Ulrik Wilbek og Silkeborg Kommunes borgmester Steen Vindum

Borgmestrene i de tre store, jyske kommuner vil arbejde tættere sammen om udviklingen på tværs af Jylland.

De indledende møder foregik i begyndelsen af februar på Viborg Rådhus, hvor borgmestrene besluttede at indlede et samarbejde.

De tre borgmestre er enige om, at der er store gevinster at hente ved at gå sammen:
- Vi har valgt at styrke samarbejdet, fordi vores kommuner har mange fællestræk og fælles udfordringer. Som kommuner danner vi en stærk akse fra Silkeborg i øst, over Viborg på den midtjyske højderyg og til Herning i midtvest. Vi vil udnytte den muskelkraft, vi har tilsammen.
Vi vil blive bedre til at inspirere hinanden, udveksle erfaringer, gode ideer - og sammen varetage vores kommuners interesser, lyder det i en fælles udtalelse fra borgmestrene.

Helt konkret er det aftalt, at der skal arrangeres fælles møder mellem de politiske udvalg i de tre kommuner. I første omgang i efteråret 2018 mellem beskæftigelsesudvalgene og social- og sundhedsudvalgene. Dernæst i foråret 2019 mellem udvalgene på børne- og ungeområdet og på teknik- og miljøområdet. I efteråret 2019 holdes der fælles møder på de øvrige udvalgsområder.

Derudover er det aftalt, at borgmestrene mødes to gange årligt.

Ulrik Wilbek, borgmester, Viborg Kommune
Tlf. 40 78 88 00 / e-mail: sni@viborg.dk