Viborg Kommune bruger børn som hemmelige agenter

 

I jagten på at skabe den bedste skole, har Viborg Kommune bedt hemmelige agenter mellem 10 - 16 år om at tage på en tophemmelig mission.

 

For første gang i 40 år bliver der bygget ny skole i Viborg Kommune. Det skal naturligvis gøres ordentligt, og derfor bliver en række nyudklækkede, hemmelige agenter fra Overlund Skole sendt ud på en tophemmelig mission for at spionere på de andre folkeskoler i Viborg Kommune.

De hemmelige agenter, som er i alderen 10-16 år, har som mål at indsamle så mange hemmelige informationer og data, som muligt om blandt andet legepladser, toiletforhold, madordninger og farver på væggene.

De hemmelige data vil blive indsamlet og straks overgivet til rådgiveren, ERIKarkitekterne, som vil bruge dem i byggeprogrammet for den nye skole i Overlund.

- Da vi gerne vil bygge den bedste skole til vores elever, er det naturligt at inddrage dem aktivt i at hente inspiration til den nye skoles udformning. Så vi tænkte, at denne metode kunne være en sjov og anderledes måde at skaffe nyttig viden på, inden byggeprocessen rigtig går i gang. Det er jo vigtigt for os, at børnene får en skole, som de synes er fantastisk, siger Claus Drachmann Kaasby-Wang, skolechef i Viborg Kommune.

Organiseret industrispionage er naturligvis på ingen måde lovligt, så missionen sker under dække af, at det pædagogiske personale på Overlund Skole skal på workshop, og de ældste elever derfor bliver nødt til at deltage i undervisningen på kommunens andre folkeskoler.

PS. Missionen finder sted fredag d. 31. august, men sig det ikke til nogen!

Fakta

Den nye skole i Overlund forventes at stå klar i 2022. Byggeriet går i gang i 2020, når en arkitektkonkurrence har afgjort, hvem der skal stå for det. I forbindelse med skolebyggeriet bliver den eksisterende hal i Overlund renoveret og til sammen er visionen at et helt nyt kultur- og samlingssted for borgerne. Skole og hal skal sammen danne et nytænkende miljø med mange funktioner og skal kunne fungere som et naturligt samlingspunkt for lokalområdet. Se mere om projektet her www.overlundrykkersammen.dk

 

Yderlige oplysninger

Claus Drachmann Kaasby-Wang, skolechef, tlf. 87 87 10 50, cdn@viborg.dk

Peter Rasmussen, skoleleder på Overlund Skole, tlf. 87 87 24 25, pr1@viborg.dk

Gitte Frederiksen Kjølby, ERIKarkitekter, tlf. 42 20 62 67, gfk@erik.dk

Kontakt til hemmelige agenter på mission: Peter Rasmussen, skoleleder på Overlund Skole, tlf. 87 87 24 25, pr1@viborg.dk