Viborg åbner international børnehave

Bulderbys internationale børnegruppe får plads til 20 børn.

Som den første kommune uden for Storkøbenhavn tilbyder Viborg Kommune fra 1. januar pasning af børn i en international børnehave. Tilbuddet er målrettet internationale familier.

Good morning! Sådan lyder det fra 1. januar 2018, når børnehuset Bulderby tager i mod de første børn i den nye, internationale børnegruppe med plads til 20 børn i alderen 3 - 6 år. Beslutningen om at tilbyde international børnepasning i børnehaven blev endeligt besluttet af byrådet på mødet den 20. september.

- Det er spændende, at Viborg Kommune er blandt frontløberne i forhold til at åbne en engelsksproget børnehave. Pasningstilbuddet er med til at gøre os ekstra attraktive overfor internationale familier, når vi skal tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft til vores mange virksomheder og uddannelsesinstitutioner, siger Claus Clausen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Børnehavegruppen er målrettet mod børn, som forventes at fortsætte deres skolegang på en engelsksproget skole - enten i Danmark eller i udlandet. Ud over de almen pædagogiske målsætninger, som Bulderby har, vil børnene blive hjulpet med at udvikle deres engelske sprogkundskaber til et alderssvarende niveau. Det nye tilbud er også til danske forældre, som tænker på at rejse ud i verden med deres børn.

Interesserede forældre kan søge plads til sit barn ved at sende en mail til pladsanvisningen@viborg.dk.

Dansk pædagogik på engelsk

Hverdagen i den internationale børnegruppe bliver præcis som i den danske børnehave i Bulderby.

Børnene møder ind sammen med danske børn om morgenen, men fra kl. 7.30 til 12.30 er de for sig selv, og alt kommunikation foregår her på engelsk. Fra kl. 12.30 og til forældrene henter poderne, er børnene atter sammen med de danske børn.

- Vi glæder os vildt meget til at bringe dansk pædagogik, kultur og værdier sammen med det engelske sprog, så vi klæder børnene på til at kunne klare et international liv, fortæller Lone Stoffer Bekker, børnehusleder i Bulderby.

To pædagoger med internationale erfaring er allerede ansat og skal nu i gang med at forberede sig til at tage i mod de første børn. Der vil også være et løbende samarbejde med VIA om internationale studerende til børnegruppen samt et samarbejde med Viborg Private Realskole, der har et internationalt forløb.

Få mere at vide

Claus Clausen, formand for Børne- og ungdomsudvalget, tlf: 20 99 73 04, mail: cc@viborg.dk

Lone Stoffer Bekker, børnehusleder i Bulderby, tlf: 41 71 96 69, mail: losb@viborg.dk

Finn Terkelsen, dagtilbudschef i Viborg Kommune, tlf: 87 87 10 70, mail: ft@viborg.dk