Kendte navne filmer i Viborg

Optagelserne til næste års store, danske julefilm, "Julemandens datter", er netop startet i Viborg. På rollelisten er blandt andre Mia Lyhne og Martin Buch sammen med flere andre kendte navne.

 
<p>Hovedrollerne, som Julemanden og hans kone i Julemandens datter, bliver spillet af Mia Lyhne og Martin Buch. Deres datter Lucia, bliver spillet af 11-&aring;rige Ella Testa Kusk. Foto Per Arnesen.</p>

Hovedrollerne, som Julemanden og hans kone i Julemandens datter, bliver spillet af Mia Lyhne og Martin Buch. Deres datter Lucia, bliver spillet af 11-årige Ella Testa Kusk. Foto Per Arnesen.

 

Optagelserne til næste års store, danske julefilm, "Julemandens datter", er netop startet i Viborg. På rollelisten er blandt andre Mia Lyhne og Martin Buch sammen med flere andre kendte navne.

 

Filmholdet fra Deluca Film er atter rykket til Viborg og omegn, hvor de i de næste seks uger filmer til et nyt stort anlagt juleeventyr for hele familien - "Julemandens datter".  Vi kan glæde os til et magisk juleunivers, med kaneflyvning, hæsblæsende biljagter og julemandsbørn fra hele verden.

 

"Julemandens datter" instrueres af Christian Dyekjær, der tidligere har instrueret "Fuglejagten" (2012) og "Spillets regler" (2008), og som netop nu er aktuel med den anmelderroste biograffilm "Fantasten". "Julemandens datter" får biografpremiere den 8. november 2018.

 

Deluca Film stod også bag den store publikumssucces "Emma & Julemanden" fra 2015, der samlede mere end 200.000 børn og voksne i biograferne landet over. Også den film blev optaget i Viborg og omegn. 

 

- Det er rigtig dejligt at Deluca Film nu starter optagelserne til endnu en julefilm, der udspiller sig i Viborg Kommune. Vi håber og tror på, at "Julemandens datter" bliver en mindst lige så stor succes som "Emma & Julemanden blev. Det giver utrolig god markedsføring af vores dejlige kommune, når mange mennesker ser filmen i biografen, og når den forhåbentlig vises på TV, siger Torsten Nielsen, borgmester i Viborg Kommune. 

 

Flere kendte steder i Viborg Kommune lægger kulisser til den nye film. Blandt andet bliver der filmet til et julemarked den 21. november, som Deluca Film har efterlyst statister til.

 

Kendte og nye navne

I rollen som hele Danmarks julemand, Julius, har Deluca Film sikret sig komiker og skuespiller Martin Buch, mens julemandens kone Claudia spilles af Mia Lyhne.

 

Martin Buch udgør den ene halvdel af satire-succesen "Rytteriet" og har senest udmærket sig på det store lærred med to hovedroller sidste år i "Swinger", der indbragte Buch en Bodilnominering samt i Henrik Ruben Genz' "Tordenskjold og Kold". 

 

Mia Lyhne er kendt af de fleste danskere for sin rolle som Mia i "Klovn"-universet og har senest kunne opleves i "Dræberne fra Nibe" (2017) og "Dan Dream" (2017). 

 

I hovedrollen som julemandens datter, Lucia, debuterer det blot 11-årige stortalent Ella Testa Kusk. Hun spiller overfor 10-årige Peter Sejer Winther, der får sin skuespillerdebut med rollen som menneskebarnet Albert. Desuden består rollelisten af Mette Horn, Nicolai Kopernikus, Ulf Pilgaard og mange flere. 

 

Erfarent filmhold står bag

"Julemandens datter" produceres af Deluca Film, som har genforenet størstedelen af produktionsholdet bag biografsuccesen "Emma & Julemanden" og TV2's populære julekalendere "Ludvig & Julemanden" (2011) og "Tvillingerne & Julemanden" (2013), der samlede over 1,2 millioner danskere foran fjernsynet hver aften i december. 

 

Manuskriftet leveres af Uffe Rørbæk ("Emma og Julemanden", "Ludvig & Julemanden" og "The Julekalender"). Filmens fotograf er Jacob Banke Olesen, der udover at have stået i spidsen for "Emma & Julemanden" samt begge julekalendere, også har været bag kameraet på den populære tv-serie "Klovn" og filmpendant, "Klovn: The Movie".

 

"Julemandens datter" produceres af Morten Rasmussen og David Østerbøg; Morten Rasmussen, Direktør & Producer i Deluca film udtaler:  

 

- Vi glæder os meget til at kunne præsentere en ny humoristisk og action-fyldt julefilm for hele familien. Denne gang dykker vi ned i fortællingen om julemandens datter, der vil bryde med eksisterende traditioner og normer og bevise at piger kan blive ligeså  gode julemænd som drenge. Filmen blander sagn og mytologi i en eventyrlig familiefilm, hvor jul, spænding og eventyr er i højsædet. 

 

"Julemandens datter" produceres med støtte fra Det Danske Filminstitut og Den Vestdanske Filmpulje i samarbejde med TV 2 Danmark og Viborg Kommune. Filmen bliver distribueret af Scanbox Entertainment og får dansk biografpremiere i hele landet den 8. november 2018. 

 

Om "Julemandens datter"

 

Handlingen:

Oppe i Grønland bor den 12-årige Lucia med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som julemanden. Lucia går på den internationale julemandsskole og vil så gerne være julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge, der får lov til at gå i julemandsklassen. Det synes Lucia er uretfærdigt, mens hendes far Julius synes, at hun skal følge traditionerne og blive som sin mor.

Da Lucia fortsat protesterer, giver Julemandsskolen hende én chance for at bevise, at hun kan være en ligeså god julemandselev som drengene. Hun skal opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske; at hans far, der er ramt af en mystisk sygdom, bliver rask.

Da det går op for Lucia, at Alberts far er blevet smittet af den ondskabsfulde Krampus, indser hun, at hun skal løse en næsten umulig opgave - hun bliver nødt til at fange Krampus, for at gøre Alberts far rask igen. Lucia rejser ned til Danmark for at finde Krampus, og nu starter et forrygende juleeventyr, som går over stok og sten, da det viser sig, at andre også jagter Krampus...

 

Rollelisten:

Julius: Martin Buch
Claudia: Mia Lyhne
Lucia: Ella Testa Kusk
Albert: Peter Sejer Winther
Lars (Alberts far): Anders Brink Madsen

Lisbeth (Alberts mor): Julie Vang
Gorm: Nicolai Kopernikus

Rektor: Ulf Pilgaard

Litteramus: Kristian Halken

Krampus: Mette Horn
Vibe: Mette Lysdahl

 

Holdet bag:

Manuskript: Uffe Rørbæk

Instruktør: Christian Dyekjær

Producere: Morten Rasmussen og David C.H. Østerbøg

Line-producer: Merete Stubkjær

Cheffotograf: Jacob Banke Olesen

Production design: Erik Peitersen

Lyddesign: Christian Eidnes Andersen

Kostumedesigner: Grith Rahbek

Chefsminkør: Kirsten Zäschke

Klipper: Morten Egholm

 

Yderligere oplysninger

Torsten Nielsen 

Borgmester i Viborg Kommune

40 18 57 77 / sni@viborg.dk  

                                                          

Simon Qvist Apel
Projektleder i Viborg Kommune
87 87 83 09 / sqa@viborg.dk

 

Morten Rasmussen

Producent hos Deluca Film

40 45 20 17 / Morten@deluca-film.dk

 

Simone Skogen Lassen

Presseansvarlig Have Kommunikat

 81 71 47 37 / simone@have.dk

 
Julemandens datter bliver spillet af stortalentet Ella Testa Kusk. Foto Per Arnesen

Julemandens datter bliver spillet af stortalentet Ella Testa Kusk. Foto Per Arnesen