Banevejen i Viborg åbner midt i december

 
Banevejen set mod Regionshospitalet Viborg. Foto: Viborg Kommune.

Banevejen set mod Regionshospitalet Viborg. Foto: Viborg Kommune.

 

Nu bliver det lettere at komme igennem Viborg i myldretiden, når Banevejen åbner på hele strækningen fra Banegårds Alle til Gl. Århusvej den 15. december. Viborg Kommune markerer indvielsen med et åbent arrangement.

 

Det store arbejde med at anlægge Banevejen er nu snart ved vejs ende, og vejen kan tages i brug fra Banegårds Alle til Gl. Århusvej. Banevejen er en kærkommen aflastning af den nuværende tværforbindelse med Sct. Jørgens Vej, Toldbodgade og Banegårds Alle, hvor trafikken i dag er tæt i myldretiderne.

Banevejen skal også trafikbetjene Regionshospitalets nye hovedindgang, akutmodtagelse og P-hus, der får direkte adgang via Banevejen.

Det er en vigtig milepæl, der nu er nået, mener borgmester Torsten Nielsen:

- Det er med stor glæde, at vi indvier det første projekt i Viborg Baneby. Banevejen åbner op for bedre trafikafvikling i midtbyen og giver direkte adgang til Regionshospitalet fra både øst og vest. Samtidig bliver Banebyen og midtbyen bundet tættere sammen ved hjælp af stierne på tværs af jernbanen, siger borgmester Torsten Nielsen og fortsætter:

- Banevejen er en nødvendig fremtidssikring i en tid, hvor Viborg bliver større med de store nye boligområder ved Arnbjerg og Taphede.

Vej-åbning fejres

Viborg Kommune markerer indvielsen af Banevejen med et åbent arrangement:

  • Fredag den 15. december 2017 kl. 10.00 på Banevejen umiddelbart øst for P-huset ved Regionshospitalet.

Borgmester Torsten Nielsen klipper snoren, og der er taler fra både borgmester Torsten Nielsen og regionsrådsformand Bent Hansen. Herefter kan gløgg, æbleskiver og varm kakao nydes i Regionshospitalets P-hus.

Banevejen baner vejen

Anlægget af Banevejen begyndte med et baneprojekt i 2016, hvor spor 1 blev flyttet til en ny ø-perron ved spor 2, og den gamle stibro over banen blev erstattet af en bredere perronbro. I 2017 er vejprojektet gennemført med en ny vej mellem Banegårds Alle og Gl. Århusvej.

Projektet indeholder også en sammenbinding af Alhedestien og Himmerlandsstien på Viborg Station via tunneler under jernbanen og Banevejen. Det betyder, at man nu kan cykle og gå hele vejen fra Løgstør til Herning på stier, der ligger på nedlagte banespor.

Fakta om Banevejen

Projektet med Banevejen omfatter:

  • Længde af vej: 870 m
  • Længde af stier: 1.180 m fællessti og 330 m enkeltrettet
  • Længde af spor: 1.500 m
  • Længde af spuns: 200 m
  • Antal tunneller: 3 (Himmerlandsstien, Alhedestien og Banebystien)
  • Antal broer: 1 (70 m)
  • Antal perroner: 1 (110 m)
  • Ombygning af stationsbygningen (nedrivning af glasbygning og mindre tilbygning)
  • Økonomi: 108 mio. kr.

Læs mere om Banevejen på viborg.dk/banevejen

Fakta om Viborg Baneby
Med investeringer på omkring 5 mia. kroner omdannes det tidligere industriområde syd for banegården til en dynamisk og mangfoldig bydel i hjertet af Viborg. Et unikt område med institutioner, erhverv og boliger til op mod 3.500 nye beboere.
Banebyen bliver en alsidig, attraktiv og aktiv bydel, som rummer stribevis af muligheder for områdets beboere, kommunens borgere og besøgende. Med rig lejlighed til at gå på opdagelse og nyde det gode, aktive liv.

Læs mere om Banebyen på viborgbaneby.dk

 

Yderligere oplysninger

Torsten Nielsen, borgmester, tlf. 40 18 57 77, e-mail: sni@viborg.dk
Britt Bak Odgaard, projektleder for Banevejen, tlf. 87 87 51 18, e-mail: bo1@viborg.dk

Rikke Gramstrup, projektleder for Viborg Baneby, tlf. 87 87 86 24, e-mail: rgn@viborg.dk