Flere investeringer til Viborg

Sebastian Lykke Møller og Jørn Thorgård

Jørn Thorgård og Sebastian Lykke Møller, der er tilknyttet Invest in Viborg, arbejder med at tiltrække udenlandske investeringer og nye uddannelser til Viborg.

Tekst og foto: Annette Arp Andersen, Kommunikation

Frem til år 2019 står der 'investeringsfremme i Viborg' på ryggen af dem, for de arbejder med at tiltrække flere investeringer til egnen. Jørn Thorgård og Sebastian Lykke Møller er begge tilknyttet Invest in Viborgs satsning på investeringsfremme, og arbejder for Udenrigsministeriets afdeling 'Invest in Denmark'.

Invest in Viborg er et politisk udvalg under Byrådet, som blev dannet i kølvandet på Apple-succesen. Borgmesteren er i spidsen, og medlemmerne tæller nogle af områdets store spillere i uddannelses- og erhvervslivet.

Nogle af de foreløbige resultater af arbejdet er Apples samarbejde med Aarhus Universitet i Foulum om et biogasprojekt og etableringen af en ny gren af en ingeniøruddannelse, der formentlig kan udbydes fra VIA University College i Viborg fra januar 2018.

- Der ligger et stort forarbejde bag, så det er rigtig godt, at vi nu er nået så langt, siger Jørn Thorgård.

Han kan dog ikke løfte sløret for, hvilke andre projekter der arbejdes på. Men han er helt sikker på, at der i løbet af de næste par år løbende vil komme flere konkrete aftaler, der direkte kan føres tilbage til det arbejde Sebastian, han selv og Invest in Denmark-organisationen udfører for at "sælge" Viborg styrkepositioner i hele verden.

Animation er hot

De to arbejder sammen fra hver sin del af verden. Jørn Thorgård har base på rådhuset i Viborg, mens Sebastian Lykke Møller holder til i Silicon Valley i Californien. Udgangspunktet for deres arbejde er at få det bedste ud af Viborgs styrkepositioner indenfor animation, grønne teknologier, sundhed og datacentre.

I Viborg har Jørn Thorgård kontakten til blandt andet erhvervslivet, myndigheder og uddannelsesinstitutioner:

- Datacentret i Foulum fylder selvsagt meget i dagligdagen, men lige nu arbejder jeg blandt andet også med udgangspunkt i den store interesse, der er for animation. Vi har et fantastisk animationsmiljø i Viborg. Men vi skal finde frem til, hvad der er unikt, og vi skal være bedre til at fortælle, hvad vi er gode til, så potentielle udenlandske samarbejdspartnere simpelthen må være en del at det fantastiske miljø. Vores fokus på animationsmiljøet skyldes også, at vi via vores kontakter i Invest in Denmark oplever en stor interesse for miljøet, fortæller Special Advisor Jørn Thorgård.

I Silicon Valley arbejder Sebastian Lykke Møller med at finde mulige samarbejdspartnere til Viborg Kommune.

- At have en styrkeposition og være dygtig til f.eks. animation er i sig selv ikke nok. Derfor arbejder jeg sammen med Jørn og animationsmiljøet på at finde den unikke værdi og gøre det salgbart. Så kan jeg derefter gå ud og præsentere det for mit netværk i Silicon Valley. Vi ser blandt andet et spændende potentiale i krydset mellem sundhed og animation, siger Investment Manager Sebastian Lykke Møller.

Vejen er også målet

Udover målet for Invest in Viborg om at tiltrække investeringer til Viborg Kommune, er der også udbytte at hente i selve måden at arbejde på.

- Invest in Viborg er helt klart med til at udvikle kommunen og dens virksomheder og uddannelsesinstitutioner til at blive mere internationale. Der ligger meget læring og udvikling i at indgå i dette projekt, mener Sebastian Lykke Møller.

Fakta om Invest in Viborg

Invest in Viborg, der blev dannet i slutningen af 2015, arbejder med at tiltrække flere udenlandske investeringer og nye uddannelser til Viborg.

Læs mere om Invest in Viborg.

Billedtekst: Sebastian Lykke Møller (t.v.) og Jørn Thorgård arbejder med at tiltrække udenlandske investeringer og nye uddannelser til Viborg Kommune.

Sidst opdateret: 13.10.2017