Nyt liv ved Gudenåen i Bjerringbro

Kjællinghølbroen ved Bjerringbro

På bare fire år blev Bjerringbro forbundet med flere broer på tværs af Gudenådalen. Det har givet mulighed for ophold og en meget bedre udfoldelse ved Gudenåen i tæt kontakt med naturen.

Med udgangspunkt i den gamle centerplan for Bjerringbro, er der gennem de seneste år udført forskellige tiltag i og omkring Gudenåen i Bjerringbro. Dermed er byen blevet knyttet tættere sammen, og der er blevet større sammenhæng på tværs af åen.

Med tilblivelsen af Sol- og Vandtrappen og Kjællinghøl-broen i 2011, Møllebækbroen i 2013 og senest Engvejsbroen i 2015 blev det længe efterspurgte 8-tal realiseret. Siden har man, som borger i Bjerringbro, fået stor mulighed for at nyde livet omkring Gudenåen.

Sol- og Vandtrappen skabte en direkte forbindelse til vandet, som er med til at markere overgangen fra byen til landskabet og binde byen bindes sammen på tværs af Gudenåen.

Efter realiseringen af de nye broer, er der skabt mulighed for, at man hurtigt og nemt kan komme fra den ene del af Bjerringbro til den anden. Også blandt løberne er der kommet flere muligheder for at komme ud i naturen.

Nye muligheder for gående
En af de personer, som har haft stor gavn af de nye tiltag er Vibeke Schøsler Pedersen fra den nystiftede gruppe ”Bjerringbro går på kryds og tværs”. Hun er glad for de mange muligheder der er kommet i Bjerringbro.

 Vibeke Schøsler Pedersen  De nye broer har været med til at samle byen, hvor Gudenåen tidligere har været en barriere. Den nystiftede gruppe går ture ca. to gange om ugen, og i den forbindelse benyttes de nye broer ofte. Blandt andet turen ud til Kjællinghøl-broen plejer at være populær blandt medlemmerne, siger Vibeke Schøsler Pedersen

Ønsker til fremtiden
Der er dog stadig ønsker til fremtiden, og her nævner Vibeke Schøsler Pedersen blandt andet en sti fra Kjællinghøl-broen og ind mod byen på sydsiden af Gudenåen, ligesom et rutekort over byen kunne være gavnligt, så flere kan færdes rundt på egen hånd.

Udvikling de næste år
Viborg Kommune arbejder videre med at udvikle det gode liv i Bjerringbro. De næste år er der øget fokus på at gøre midtbyen mere anvendelig.

Kort over Bjerringbro

Klik på kortet for at åbne det som pdf-fil

Sidst opdateret: 12.05.2017