Mette J.

Billede af elev, Mette J.

Elev på Sprogcentret

Jeg hedder Mette og jeg er 37 år gammel, og jeg er 1. års elev. Jeg er gift og mor til 4 børn.

I 2003 blev jeg HF-student, hvorefter jeg arbejdede en del som ufaglært i hjemmeplejen, og senere tog jeg først sosu-hjælper og så sosu-assistentuddannelsen.

Efter 15 år i sundhedssektoren tog jeg springet og ville prøve noget helt nyt. Jeg tog et 10-ugers EUS forløb på Mercantec, som gav mig adgang til at søge en elevplads som kontorelev.

I løbet af EUS-forløbet på Mercantec, deltog jeg i Branchedag og praktikpladsdating, hvor interessen for Viborg kommune blev stor og i min vennekreds var der også rigtig mange som fortalte, at Viborg Kommune er en rigtig god arbejdsplads og at der er store muligheder for fast job senere. Derfor fik Viborg Kommune en ansøgning fra mig.

Her på mit første år er jeg på Sprogcenter Viborg, hvor jeg sidder med en hel masse spændende opgaver. Jeg har en del faste opgaver. Jeg hjælper med til at tage telefonen, passe reception og mange administrative opgaver, men der kommer også tit ad-hoc opgaver, som jeg også tager mig af.

Hos Viborg Kommune bliver man ikke set som kontoreleven, der bare skal lave alt det de andre ikke gider. Man bliver set som kollega og medarbejder, som arbejder på lige fod med alle andre, men selvfølgelig med god vejledning fra vejleder/oplæringsansvarlig. Dette er med til at give mig arbejdsglæde og lyst til at lære.

Sidst opdateret: 14.03.2020