Tovholder for elevgruppen

tovholdere 2019

Her kan du læse mere om, hvad det vil sige at være tovholder for elevgruppen.

En tovholder er altid én eller to 2. års elever.

Som tovholder skal man blandt andet:

  • lave dagsorden til elevmøder.
  • indkalde til elevmøder.
  • fortælle om og introducere nye elever for elevgruppen.
  • gå forrest og bidrage til det gode sociale miljø i elevgruppen.
  • arrangere sociale arrangementer for elevgruppen sammen med den uddannelsesansvarlige.
  • være talerør for andre elever, hvis der er budskaber m.m. der skal videre til den uddannelsesansvarlige udenfor elevmøderne.  

Der er pt. 2 tovholdere:

Marie Michelsen
2. års elev i Borgerservice
E-mail: mmi@viborg.dk

Line Skals
2. års elev i Børn & Unge
E-mail: lios@viborg.dk

Tovholderfunktionen

Tovholderopgaven er et dejligt afbræk fra de almindelige opgaver, som vi sidder med til dagligt. Inden vi blev tovholdere havde vi aldrig booket møder før og slet ikke forplejning, så vi blev virkelig sat på prøve - men vi fik lært mig selv det, hvilket var lærerigt.

Samtidig laver vi grupper til diverse sociale arrangementer samt en liste over, hvem der er referent til de forskellige elevmøder og hvem der medbringer lækkerier. Vi holder også vores telefonliste opdateret med både privat- og arbejdsnumre og mails. Det er også vores opgave at hjælpe vores uddannelsesansvarlige med at planlægge sociale arrangementer for elevgruppen.

Vigtigst af alt er vores opgave som tovholdere at være talerør for resten af elevgruppen, hvis nogen har behov for at tage noget op med vores uddannelsesansvarlige, men som ikke lige har mod på det selv. Vi er alle meget forskellige i elevgruppen, hvilket vi nyder rigtig godt af, men det kan for nogen være svært at få sagt noget vigtigt på elevmøderne foran 11 andre mennesker, også selvom vi er tætte og det er tilladt at sige alt. I sådanne situationer kan vi som tovholdere træde til og hjælpe, som der nu er brug for.

Tovholderopgaven er med til at udvikle og vise, at man kan tage ansvar. Det at være tovholder kan give en fornemmelse af at prøve at skulle holde styr på tropperne eller få ting sat i sving. Man får virkelig testet sin planlægningssans, hvilket føles rigtig godt.

Vi har en fantastisk elevgruppe, hvor vi alle er der for hinanden og vi er glade for at være tovholdere for sådan en skøn gruppe.

Sidst opdateret: 14.03.2019