Socialrådgivere

socialrådgiver

Socialrådgivere er ansat til at hjælpe og rådgive mennesker, der har sociale problemer. De fleste er ansat i det offentlige, f.eks. jobcentre, socialafdelinger og børne- og ungeområdet.

Som socialrådgiver beskæftiger du dig med de sociale problemer, der kan opstå i forbindelse med arbejdsløshed, psykiske og fysiske problemstillinger, skilsmisse, manglende bolig, kriminalitet, misbrug af alkohol eller narkotika. I arbejdet får man lov til at hjælpe, og ofte træffer man beslutninger, som har stor betydning for borgeren.  

Som socialrådgiver arbejder du med forskellige roller, som både kræver samfundsfaglig indsigt, viden om mennesket og juridisk forståelse.  Du får derfor som socialrådgiver lov til at arbejde lidt som sociolog, psykolog, coach og jurist under samme kasket.  

I det daglige arbejde som socialrådgiver skal du kommunikere med mange forskellige mennesker. Du skal være god til at lytte samtidig med, at du vejleder borgeren i mulighederne for hjælp. Mange har brug for din hjælp, men som socialrådgiver har man også en coachrolle, hvor man skal hjælpe og give borgeren redskaber til at hjælpe sig selv. Meget af arbejdet handler derfor om at finde og se borgerens ressourcer.  

Arbejdet kan være hårdt og krævende, da borgerne tit har komplekse problemer. Du står dog aldrig alene, fordi socialrådgivere arbejder sammen med kolleger og f.eks. læger og psykologer. 

Alt socialt arbejde har en administrativ del, fordi man skal dokumentere, det man gør. Tiden foran computeren er vigtig, da det bl.a. er her, man indsamler den viden, der skal til for, at man kan træffe korrekte afgørelser og f.eks. hjælpe borgeren med at komme tilbage på arbejdsmarkedet.  

Som socialrådgiver ansat i Viborg kommune er der ingen arbejdsdage, som er ens, og man har rig mulighed for selv at planlægge sin arbejdsdag og bruge tid på det, der virker; tiden med borgeren. 

Læs mere i vores pjece.

 

Sidst opdateret: 20.08.2019