Pædagogiske assistenter

Pædagogisk assistent

Prøv kræfter med en uddannelse, der er erhvervsrettet og tæt på det praktiske arbejde lige fra begyndelsen.

Som pædagogisk assistent arbejder du blandt andet med at skabe de bedste udviklingsmuligheder for børn og unge. Du kan f.eks. arbejde i en børnehave eller på en behandlingsinstitution for unge. Du arbejder tæt sammen med pædagoger og pædagogmedhjælpere og  deltager i institutionens pædagogiske arbejde, der blandt andet handler om at lege med børnene og give dem udviklingsmæssige udfordringer. 

Når du uddanner dig til pædagogisk assistent, bliver du ansat i Viborg kommune i to år og halvanden måned under dit hovedforløb. Du er i praktik hos os de første tre måneder og har yderligere to praktikperioder senere i din uddannelsestid. Samlet går man i skole i 47 uger fordelt på tre skoleperioder.

Du får vejledning under hele uddannelsen, og du får med det samme mulighed for at arbejde professionelt med mennesker og relationer.

Som pædagogisk assistentelev får man løn på hovedforløbet.

Læs mere om uddannelsen og jobbet som pædagogisk assistent i vores pjece.

Du kan også se en video om uddannelsen på YouTube.

Kontakt os

Du kan få mere at vide om job i Viborg Kommune hos ledelsesansvarlig Anne-Mette Marling i Viborg Kommune, tlf. 30 85 89 92, mail: a4m@viborg.dk

Vil du vide mere om uddannelsens skoledel, kan du kontakte uddannelseskoordinator Hanne Lindstrøm Jakobsen, VIA UC i Viborg, tlf. 87 55 36 82, mail: hajl@via.dk

 

Sidst opdateret: 21.08.2019