Projektleder med naturfagligt fokus

Natur og Vand i Viborg Kommune søger snarest muligt en ny kollega i en fast stilling, der skal varetage projektlederopgaver inden for naturområdet.

Natur og Vand har 27 medarbejdere og er en del af Teknik & Miljø forvaltningen. Vi varetager Viborg Kommunes opgaver med naturbeskyttelse, vandløb, naturgenopretningsprojekter, drikkevand, spildevand, naturpleje samt kommunens parker og skove. Området er opdelt i 4 selvstyrende teams, hvor den enkelte medarbejder har råderum og muligheder for at påvirke tilrettelæggelse og løsning af arbejdsopgaverne.

Du vil blive en del af team Natur og Parker, der bl.a. varetager opgaver inden for drift af parker, skove og naturarealer, diverse anlægsopgaver og udviklingsprojekter. Der arbejdes dog meget på tværs af teams, så viden og kompetencer udnyttes bedst muligt.

Dine arbejdsopgaver
vil primært være projektledelse i forbindelse med Viborg Kommunes deltagelse i et stort 8-årigt LIFE-IP-projekt (2018-2026), herunder naturgenopretnings- og naturplejeprojekter, både i og udenfor kommunens 8 Natura 2000-områder,
  • Projektstyring og -ledelse af Viborg Kommunes del af LIFE-IP Landmanden som Naturforvalter.
  • Udarbejde overordnede og tværgående helhedsplaner for store sammenhængende områder.
  • Udarbejde pleje-/handlingsplaner for mindre, konkrete delområder.
  • Dialog og aftaler med private lodsejere om konkrete genopretningstiltag eller naturplejeaktiviteter.
  • Planlægge, igangsætte og styre projektaktiviteter, herunder udarbejde de nødvendige myndighedsansøgninger, bestillinger til driftsafdeling, eventuelle udbud mv.
 Du forventes desuden at blive inddraget i teamets øvrige arbejdsopgaver.

Dine kvalifikationer
Det er en forudsætning, at du har lyst og evne til at arbejde i en politisk ledet organisation og har blik for forvaltningens samlede opgaver og formål. Vi forventer, at dine personlige kompetencer gør, at du:
  • skaber resultater i samarbejde med interne og eksterne parter,
  • har overblik, er systematisk og kan tænke i helheder med afvejning af forskellige interesser,
  • er engageret og arbejder selvstændigt og tager ansvar for dine opgaver,
  • er god til at kommunikere i både skrift og tale,
  • har flair for kontakt til lodsejere/landmænd og øvrige interessenter,
  • kan tænke i driftsmæssige opgaver på en rationel måde,
  • har kørekort.
På det faglige område vægter vi følgende kvalifikationer:
  • Du har erfaring med projektledelse.
  • Du har erfaring med naturgenopretning og -pleje og viden om virkemidler, naturplejemetoder og -effekt
  • Du har indsigt i landbrugsstøtteordninger og tilskudsmuligheder.
  • Du kan udnytte viden og kompetencer til planer for større områder
  • Du har kompetencer inden for sagsbehandling i en offentlig forvaltning.
  • Du er erfaren bruger af GIS.
  • Du er uddannet som agronom, forstkandidat eller anden jordbrugsakademiker, biolog, ingeniør eller lignende.
Vi tilbyder
  • et arbejde i en værdibaseret organisation, hvor de 4 personalepolitiske værdier er mangfoldighed, ordentlighed, dygtighed og mod,
  • en ambitiøs og spændende arbejdsplads med højt aktivitetsniveau og faglige udfordringer,
  • et godt fagligt og socialt miljø, engagerede kollegaer med humoristisk sans og en uformel omgangstone i respekt for hinanden,
  • en administrativ organisation i bevægelse og placeret i et flot og moderne rådhus med åbne kontormiljøer og god kantine.

Vil du vide mere om stillingen, kan du kontakte
Hanne Stadsgaard Jensen tlf. 87 87 55 73 eller chef for Natur og Vand, Jørgen Jørgensen, tlf. 87 87 55 69.

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst, herunder lokal forhandling. Arbejdstiden er 37 timer om ugen (flextid), og stillingen er omfattet af aftale om ”Ny Løn”. Den fysiske placering er Prinsens Alle 5, 8800 Viborg.

Vi forventer, at der er ansættelsessamtaler i uge 26.