Vejledere til Team Unge

Kan du lide at vejlede børn og unge i forhold til valg af ungdomsuddannelse og job? Trives du med at arbejde på forskellige skoler? Er du udadvendt, tillidsskabende og god til at skabe relationer? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så er du måske en af de vejledere, vi søger.

Da Team Unge i fremtiden også skal vejlede uddannelsesparate unge, søger vi to vejledere fra den 1. august 2019.

Organisatorisk er Team Unge placeret i jobcenteret, men vejlederne har mange af deres opgaver på de enkelte grundskoler og ungdomsuddannelser. Vejledningsopgaverne tager udgangspunkt i ”Lov om vejledning om uddannelse og erhverv” og som ansat i Team Unge arbejder du i et team med andre vejledere og beskæftigelsesfaglige medarbejdere.

Funktioner:
  1. Grundskolevejledning.
  2. Primær vejledning i overgangen mellem grundskole og ungdomsuddannelse og ved risiko for frafald.
  3. Vejledning af unge 15 – 29 årige.
Vejledningen omfatter bl.a. kollektiv vejledning, gruppevejledning, udarbejdelse af uddannelsesplaner, vurdering af uddannelsesparathed, information om og koordinering af introduktions-, praktik- og brobygningsforløb samt tilmeldinger til ungdomsuddannelser, samarbejde med grundskoleområdet om orientering om uddannelse og job samt mentorfunktionen i overgangen til ungdomsuddannelse.

Vejledningen har fokus på alle unge, som skal vælge, påbegynde eller gennemføre en uddannelse eller vælge et erhverv.

Indsatsen vil foregå i tæt samarbejde med skoler, ungdomsuddannelsesinstitutioner, jobcenter og erhvervsliv for at sikre den helhedsorienterede indsats.

Kvalifikationer:
  1. Intet specifikt uddannelseskrav, men du skal kunne undervise og have en god relation til alle samarbejdspartnere.
  2. Gerne helt eller delvis gennemført diplomuddannelse i vejledning eller tilsvarende - eller indstillet på at gennemføre uddannelsen.
  3. Er fortrolig med IT.
  4. Aktuel og opdateret viden om ungdomsuddannelsesområdet.
  5. Kendskab til arbejdsmarkedsforhold og beskæftigelsespolitik.
  6. Proaktiv og kreativ i forhold til nytænkning af vejledningsindsatsen.
  7. God til at kommunikere med børn/unge, forældre og samarbejdspartnere.
  8. Målbevidst, resultatorienteret og udadvendt personlighed.
  9. Er struktureret, fleksibel og i besiddelse af en god portion humor.

Om Ungdommens Uddannelsesvejledning
UU har pt. 19 ansatte inkl. leder og administration - vi kan tilbyde et fagligt og solidt arbejdsfællesskab, der består af engagerede kolleger, der vejleder børn og unge i forhold til at vælge rette uddannelse.

Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
Ved ansættelse indhentes børneattest.

Ansættelsessamtaler vil finde sted i uge 22.