Viborg Bibliotekerne søger kulturkonsulent

Har du styr på visuel formidling? Er du en dygtig kommunikator? Er du en ambitiøs og professionel projektleder? Så har vi ønskejobbet til dig.

Kulturkonsulenten varetager en tværgående funktion på Viborg Bibliotekerne, som leverer kultur, oplevelser og viden til borgerne i Viborg Kommune. Kulturkonsulenten har ansvar for formidling, det visuelle udtryk i biblioteksrummet samt koblingen til digital formidling. Ansvar for kommunikation samt mulighed for projektledelse ligger også i funktionen.

Dine arbejdsopgaver:
Ansvarlig for visuel formidling og udstillingsdesign på Viborg Bibliotekerne
  • Viborg Bibliotekernes grafiske udtryk
  • Tovholder for EXPO-gruppen, herunder udstillinger
  • Digital formidling, herunder kobling af fysiske og digitale ressourcer

Ansvarlig for Viborg Bibliotekernes kommunikation
  • Sociale medier, pressemeddelelser og arrangementskatalog
  • Faglig sparring og løbende kvalificering
  • Ansvar for implementering af strategi på området

Projektledelse
  • Projektleder for en eller flere biblioteksprojekter

Opgaverne udføres i praksis i samarbejde med relevante kollegaer.

Dine kompetencer:
Du skal have stor viden om visuel formidling og kommunikation og have fingeren på pulsen omkring strømninger og tendenser på områderne. Derudover skal du være en professionel og erfaren projektleder, som kan udvikle og styre samarbejdsprojekter.

Som konsulent på Viborg Bibliotekerne er du:
  • proaktiv og opsøgende på tværs af vores organisation
  • understøttende i forhold til strategiske og faglige udviklingsprocesser
  • faglig og strategisk sparringspartner for Viborg Bibliotekernes ledelse
  • faglig sparringspartner for medarbejdere på Viborg Bibliotekerne
  • opsøgende i forhold til eksterne samarbejdspartnere og udvidelse af Viborg Bibliotekernes eksterne netværk lokalt og nationalt

Som person er du:
Modig, nysgerrig, opsøgende og imødekommende. Du kan omsætte din viden og nysgerrighed til konkrete handlinger og aktiviteter - selvstændigt såvel som i samarbejde med dine kollegaer, Viborg Bibliotekernes øvrige konsulenter og vores mange eksterne samarbejdspartnere.

Du er medskabende, proaktiv og initiativrig. Du går på arbejde med en positiv og engageret indstilling. Du tænker i muligheder og bidrager konstruktivt ind i fællesskabet.
Når du søger stillingen, så fortæl os, hvordan du kan sikre, at Viborg Bibliotekerne fremstår indbydende, inspirerende og at der er en rød tråd i udtrykket, såvel markedsføringsmæssigt som i bibliotekernes fysiske lokaler.

Vi tilbyder:
  • et spændende og selvstændigt job, hvis indhold og udvikling du selv får mulighed for at præge
  • et kreativt miljø, hvor du dagligt arbejder sammen med tre andre konsulenter og Viborg Bibliotekernes øvrige personale
  • en fleksibel arbejdsplads, der lægger vægt på faglig og personlig udvikling
Kulturkonsulenten placeres organisatorisk i en konsulentstab med reference til administrationslederen på Viborg Bibliotekerne. Stillingen er på 37 timer ugentligt.

Praktisk info:
Har du spørgsmål til stillingen, kontakt administrationsleder Finn Christiansen på telefon: 87 87 34 01, mail: fc@viborg.dk eller projektkonsulent Lene Birgitte Mirland på telefon: 87 87 34 31, mail: lebm@viborg.dk.

Samtaler over to runder forventes i uge 9 og 11. Der vil blive gennemført en samarbejdsprofil mellem første og anden samtale af de ansøgere, som går videre til anden samtalerunde. I forbindelse med anden runde vil ansøgerne blive bedt om at komme med løsningsforslag på en case.