Tidsbegrænset stilling som UU-Vejleder


Ungdommens Uddannelsesvejledning Viborg (UU Viborg) søger en UU-Vejleder til en tidsbegrænset fuldtidsstilling til besættelse den 1. august 2018 til den 31. juli 2019.

Organisatorisk er UU placeret i jobcenteret. Vejledningsopgaverne tager udgangspunkt i ”Lov om vejledning om uddannelse og erhverv” og som ansat i UU Viborg arbejder du i et team med 3 - 4 andre vejledere.
 
Skoleafdelingen i BU forvaltningen har udvidet deres undervisningstilbud til unge med særlige behov, unge med særlige sproglige udfordringer og EUD/EUX-klasser. UU Viborg har et tæt samarbejde med grundskolerne i Viborg Kommune, og vi vil gerne være med til at sikre en god opstart for de nye undervisningstilbud gennem prioritering af vejledningsindsatsen. Som led i vejledningen har UU fokus på U og J undervisningen, hvor UU Viborg gerne vil tilbyde grundskolerne en mere direkte service.

Funktioner: 
  • Vejledning i 10. klasse og specialvejledning.
  • Tilrettelæggelse og undervisning i U og J undervisningen.

Vejledningen omfatter bl.a. kollektiv vejledning, gruppevejledning, udarbejdelse af uddannelsesplaner, vurdering af uddannelsesparathed, information om -og koordinering af praktik- og brobygningsforløb samt tilmeldinger til ungdomsuddannelser, samarbejde med grundskoleområdet om orientering om uddannelse og job samt mentorfunktionen i overgangen til ungdomsuddannelse.

Vejledningen har fokus på de unge, som har eller vil få vanskeligheder ved at vælge, påbegynde eller gennemføre en uddannelse eller vælge et erhverv.

Indsatsen vil foregå i tæt samarbejde med skoler, ungdomsudddannelsesinstitutioner, jobcenter og erhvervsliv for at sikre den helhedsorienterede indsats.

Kvalifikationer:
  • Har helt eller delvis gennemført diplomuddannelse i vejledning eller tilsvarende, og gerne med undervisningserfaring
  • Er fortrolig med IT
  • Aktuel viden om ungdomsuddannelsesområdet
  • Kendskab til arbejdsmarkedsforhold og beskæftigelsespolitik
  • Proaktiv og kreativ i forhold til nytænkning af vejledningsindsatsen
  • God til at kommunikere med børn/unge, forældre og samarbejdspartnere
  • Målbevidst og udadvendt personlighed
  • Er struktureret, fleksibel og er i besiddelse af en god portion humor
 
Om Ungdommens Uddannelsesvejledning
Ungdommens Uddannelsesvejledning – UU Viborg er organisatorisk placeret i Jobcenter Viborg. UU har pt. 19 ansatte inkl. leder og assistent - vi kan tilbyde et fagligt og solidt arbejdsfællesskab, der består af engagerede kolleger, der vejleder børn og unge i forhold til at vælge og blive fastholdt i rette uddannelse eller erhverv.

Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
Ved ansættelse indhentes børneattest.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 25.