Afdelingsleder til HR og Arbejdsmiljø

Personale og Organisation søger en synlig og relationel stærk leder til HR og Arbejdsmiljø – en central stabsfunktion i Viborg Kommune.

Som leder af HR og Arbejdsmiljø bliver du en del af en relativt ny ledergruppe, hvor vi har et stærkt fokus på de tværgående løsninger. Du bliver samtidig både faglig leder og personaleleder for 13 specialiserede og dygtige konsulenter. Afdelingen arbejder bredt med konsulentydelser – fra strategisk kompetenceudvikling over ledelsesudvikling og projektledelse til analyseopgaver og rådgivning.

Personale og Organisation, der består af Løn og Personale samt HR og Arbejdsmiljø er en efterspurgt samarbejdspartner, og med dit helhedssyn og oprigtige nysgerrighed bidrager du til, at vi samlet arbejder med at skabe værdi for organisationen og bruger ressourcerne bedst muligt.

Om dig
Du har ledelseserfaring både fra arbejdet i en ledergruppe og med ledelse af medarbejdere - specialister i særdeleshed. Du har også erfaring med opgaveløsning på HR- og arbejdsmiljøområdet og har arbejdet med implementering af HR-projekter på tværs af organisationer.

Gennem tidligere job har du job opnået en god organisationsforståelse, og har medvirket i opgaver omkring organisationsudvikling og forandringsprocesser. Det er også en fordel, hvis du har forståelse for samarbejdet i MED-strukturen.

Vi forventer, at du
  • er relationel stærk og synlig, så du skaber et godt fundament for samarbejdet med dine medarbejdere, lederkolleger og vigtige interessenter.
  • er tydelig og stærk i din kommunikation, så du skaber retning og rammer for arbejdet
  • er en troværdig leder, der sikrer klar sammenhæng imellem ord og handling.
  • har forståelse for en politisk styret organisation og de centrale mekanismer i en stor organisation, så du kan se dit rum for indflydelse og agere hensigtsmæssigt i det.
  • sætter pris på en uformel omgangstone og kender styrken i en åben dialog – også når det bliver svært

Om arbejdspladsen
Viborg Kommune er landets 9. største kommune og har cirka 6.200 ansatte. Du får din daglige gang på vores flotte og moderne rådhus sammen med cirka 950 kolleger, som alle sidder i åbne kontorfællesskaber.

HR og Arbejdsmiljø er en del af chefområdet Personale og Organisation med i alt 34 medarbejdere under staben Beskæftigelse, Økonomi & Personale. 

Du vil som leder af HR og Arbejdsmiljø indgå i ledergruppe med chefen for Personale og Organisation og din afdelingslederkollega fra Løn og Personale. Sammen med ledergruppen har du ansvaret for at understøtte det tværgående samarbejde.

Om ledelse på arbejdspladsen og i Viborg Kommune
Som leder i Viborg Kommune bliver du en del af en stor og mangfoldig, politisk styret organisation, hvor ledelse bygger på vores personalepolitiske værdier – Mangfoldighed, Ordentlighed, Dygtighed = MOD, Viborg Kommunes ledelsesgrundlag og MED-aftale.

Viborg Kommune ønsker at skabe mere helhed og sammenhæng for borgerne. Derfor har byrådet vedtaget et nyt styringsgrundlag, kaldet Sammenhængsmodellen. Læs mere om at være ansat i Viborg Kommune her.

Løn og ansættelse
Løn efter gældende overenskomst. Tiltrædelse den 1. november 2020.
 
Samtaler
Vi holder første samtalerunde den 4. september og anden samtalerunde den 10. september. Kandidater der går videre til anden samtale, får lavet en profilanalyse inden anden samtale. Du skal sætte tid af til en tilbagemelding på din profilanalyse den 8. el. 9. september.
 
Få mere at vide om stillingen
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte chef for Personale og Organisation Hanne Jansfort fra mandag den 27. juli på telefon 93 59 80 45 eller pr. mail: haja@viborg.dk.

Du kan også læse mere i job- og kompetenceprofilen.