Fotografering

Se hvor du må fotografere på Rådhuset. Og lav en aftale med Borgerservice, inden du knipser løs.

Du må gerne tage fotos på Viborg Rådhus, men kun på udvalgte steder.

Fotografer i borgerzonen
Atriet, hovedtrappen og mødezonen på 1. sal er i åbningstiden det, man kalder et frit tilgængeligt sted - på linje med offentlige gader, biblioteker, pladser, parker etc.

Optagelser af personer, der befinder sig på et frit tilgængeligt sted, kræver ikke godkendelse af den fotograferede, hvis personen er en del af det almindelige liv på stedet.

Vi opfordrer dig til at respektere de borgere, der har deres ærinde på Viborg Rådhus, hvis du vil fotografere. Undgå nærbilleder/portrætfotos, men tag gerne oversigtsbilleder fra trappen og nedefter eller fra stueplan og opefter.

Fotografer IKKE ved Jobcenter og Ydelseskontor
Der må IKKE tages billeder – heller ikke situationsbilleder – i retning af Jobcenter og Ydelseskontor.

Det, at en borger befinder sig her, kan afsløre følsomme, personlige oplysninger.

Lav en fotoaftale med Borgerservice først
Aftal med Borgerservice, hvis du vil fotografere. Præsenterer dig i Borgerservice og fortæl om formålet med dit arbejde. Aftal et tidsrum med Borgerservice, som optagelserne kan foregå i.

Hvis der er tale om optagelser, der er aftalt med en journalist som en ”case” i det offentlige rum, skal journalisten indhente samtykke fra den, der bliver optaget, eller – hvis personen er under 15 år – fra dennes forældremyndighedsindehaver.

Ikke tilladt at fotografere i medarbejderzonen
Rådhusets medarbejderzone er ikke et frit tilgængeligt sted. Skal der tages fotos/video her, skal det ske uden for almindelig arbejdstid eller efter aftale med den pågældende afdeling/medarbejder.

 

 

Sidst opdateret: 23.11.2015