Niels Due Jensens Plads klar til leg og aktivitet

Blandt gæsterne til indvielsen var æresborger Niels Due Jensen, som den nye plads er navngivet efter. Han ses her sammen med hustruen Minna Due Jensen. Foto Lars Holm
Blandt gæsterne til indvielsen var æresborger Niels Due Jensen, som den nye plads er navngivet efter. Han ses her sammen med hustruen Minna Due Jensen. / Foto Lars Holm

Særligt den enestående vandkunst imponerede de indbudte gæster, der lørdag den 12. september deltog i indvielsen af den fornyede Niels Due Jensens Plads i Bjerringbro.

Det er ikke hver dag, man får en gave til næsten 25 mio. kr., men det var lige præcis det, borgerne i Bjerringbro fik med indvielsen af den fornyede Niels Due Jensens Plads, der er en gave fra byens internationale pumpevirksomhed, Grundfos A/S. 

En plads, der samler by og borgere

Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek, som var en af dagens talere, er meget taknemmelig for den usædvanlige gave til byen og siger i forbindelse med indvielsen:

- Det er en meget generøs og brugbar gave, som binder Bjerringbro midtby sammen på en helt ny og effektiv måde til glæde for borgere, butikker og byens øvrige aktører i de kommende år. 

Den tidligere byhave, som både var park og parkeringsplads, er nu afløst af en langstrakt park med masser af enestående vandkunst og gode opholds- og aktivitetsmuligheder for Bjerringbro-borgere i alle aldre.

Børnefamilier, - institutioner og skoler kan glæde sig over at have fået en ny legeplads i centrum med bl.a. vandvæg, klatrebjerg og lyttesofa. Byens kulturinstitutioner og foreninger kan optræde fra pumpehusets scene og lave aktiviteter på den centrale plads foran. Og de unge kan hænge ud med vennerne på pladsens siddemøbler og grønne bakker. 

Smuk og legende vandkunst

I en by, hvor vandpumper allerede har en helt særlig plads, er vandkunsten på Niels Due Jensens Plads selvfølgelig også noget helt særligt: 

  • Vandvæggene på torvet foran scenen skyder vand op, så man kortvarigt fanges i de rum, der dannes. Om dagen fungerer springvandet som legeelement - om aftenen fremstår det som en belyst vandskulptur.
  • Kilden, som strømmer fra Realskolevej til Torvet, løber i en rende af beton. Når kildens kanter rejser sig, bliver de til opholdsmøbler. Undervejs opstemmes vandet og skaber hvirvler - og i bunden er der 1000 små fiberlys, der lyser som stjerner om natten. 
  • Tæppefaldet er et bredt ’tæppe’ af vand, der kan falde fra scenens forkant og bruges som et effektfuldt tæppefald, når en optræden er slut - eller som skærm til projicering af lyseffekter i nattemørket. 

Få mere at vide

Læs mere om vandkunsten og alle de mange andre spændende elementer på pladsen og se billedgalleri fra indvielsen på viborg.dk/NielsDueJensen.