Samtalevenner er kun et klik væk

Røde Kors og den digitale platform Boblberg.dk, som Viborg Kommune er en del af, lancerer nu en nem vej til kontakt med andre mennesker gennem hjemmesiden SnakSammen.dk

Udgivet: 27.03.20

Vi skal alle følge mange nye retningslinjer for at vi sammen kan minimere risikoen for smitte af coronavirus. Det måske sværeste er at skulle sig på afstand af andre mennesker og manglen på socialt samvær.

www.SnakSammen.dk kan man nu nemt booke tid til en videosnak med en af Røde Kors' frivillige samtalevenner. De er ikke eksperter eller rådgivere, men helt almindelige mennesker, som man kan dele hverdagens oplevelser eller et godt grin med.

En god snak giver velvære

Åse Kubel Høeg, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Viborg Kommune, er glad for det nye tiltag:

- Vi er i en svær tid, hvor vi skal holde fysisk afstand til hinanden. Derfor må vi bruge digitale muligheder for social kontakt. En god snak med andre mennesker er vigtigt for vores velvære og vores mentale sundhed. Derfor er SnakSammen.dk et godt tilbud, som jeg håber, at mange af vores borgere kan få glæde af.

SnakSammen.dk er for alle. Det kræver blot en nyere mobiltelefon, tablet eller computer med kamera. Hjemmesiden er bygget op, så der er så få tekniske forhindringer som muligt, og man skal ikke installere nogle programmer.

Om Boblberg

Viborg Kommune blev i 2019 medlem af platformen www.boblberg.dk. Boblberg.dk gør det muligt at finde mange forskellige interessefællesskaber - også i en "coronatid", fordi man kan mødes online.

I øjeblikket har platformen ca. 2.700 lokale medlemmer, og på landsplan bruger mere end 265.000 danskere muligheden for at komme i kontakt med potentielle nye venner.

Læs mere på www.viborg.dk/boblberg.

Yderligere information:

Åse Kubel Høeg, formand for Social- og Sundhedsudvalget