Ny familie- og rådgivningschef og ny dagtilbudschef i Viborg Kommune

Mette Kierkgaard bliver ny familie- og rådgivningschef, og Trine Verner Jensen bliver ny dagtilbudschef.

De to nye chefer i Børn & Unge begynder i deres nye jobs den 1. maj 2020.

Ny chef for Familie og Rådgivning

Mette Kierkgaard er 48 år og kommer fra en stilling som myndighedschef i Familie & Forebyggelse i Esbjerg Kommune. Hun bor i Ribe sammen med sin mand og to drenge på 11 og 13 år.

Mette er uddannet cand. scient. soc., har en ph.d. i politisk sociologi og er snart færdig med en master i offentlig ledelse. Hun har tidligere været ansat i blandt andet Socialstyrelsen.

Som familie- og rådgivningschef får Mette Kierkgaard ansvar for Familieafdelingen, Familiecenter Viborg, Nørresø Huset, Tandplejen, Pædagogisk Psykologisk Læringscenter (PPL), B og U Handicap Viborg og Sundhedsplejen. Hun kommer desuden til at stå i spidsen for at udvikle familie- og rådgivningsområdet.

- Mette kommer med en bred erfaring; både ledelsesmæssigt, fra forskningsområdet og konkret fra myndighedsområdet. Hendes profil er stærk på den tværgående ledelse og et stærkt aktiv for Viborg Kommunes vision om sammenhæng. Vi glæder os meget til samarbejdet, siger Søren Aakjær, direktør for Børn & Unge.

- Jeg er begejstret for takterne i Sammenhængsmodellen, og jeg ser det som en stor styrke, at familie- og rådgivningsområdet spænder bredt over både faggrupper og områder. Det er et rigtig godt afsæt for at arbejde tværfagligt og tidligt forebyggende til glæde for børn og unge. Jeg glæder mig til, sammen med gode kolleger, at komme i gang med opgaverne, siger Mette Kierkgaard, kommende familie- og rådgivningschef.

Mette Kierkgaard
Mette Kierkgaard tiltræder jobbet som familie- og rådgivningschef den 1. maj 2020.

Ny chef for Dagtilbud

Trine Verner Jensen er 48 år og kommer fra en stilling som sektionsleder i Børn og Unge i Aarhus Kommune, tidligere områdechef samme sted. I den stilling har Trine været chef for dagtilbudsledere og skoleledere i et af områderne i Aarhus Kommune. Hun bor i Jelling sammen med sin mand og to piger på 16 og 20 år.

Trine har en diplomuddannelse i ledelse og er snart færdig med en master i offentlig ledelse. Hun er desuden uddannet lærer.

Som dagtilbudschef får Trine Verner Jensen ansvar for Viborg Kommunes dagpleje, vuggestuer, børnehaver og specialtilbud, og hendes opgave bliver blandt andet at udvikle dagtilbudsområdet.

- Med Trine får Viborg Kommune en stærk lederprofil, der vil kunne videreudvikle dagtilbudsområdet og samtidigt styrke det tværgående samarbejde i Børn & Unge og Viborg Kommune. Vi glæder os over, at hun har valgt Viborg Kommune, som det sted hun vil arbejde og ser frem til samarbejdet, siger direktør Søren Jordhøj Aakjær.

- Jeg glæder mig til at blive en del af Viborg Kommune og til at bidrage ind i Sammenhængsmodellen. Desuden ser jeg frem til samarbejdet med hele dagtilbudsområdet og glæder mig til at blive en del af arbejdet med skabe høj kvalitet i kommunens dagtilbud og bidrage til en god start i livet for alle børn. Det er en spændende tid, hvor vi arbejder med afsæt i en ny dagtilbudslov, som bl.a. lægger vægt på sammenhængen imellem dagtilbud og skole, siger Trine Verner Jensen, kommende dagtilbudschef.

Trine Verner Jensen overtager stillingen fra Finn Terkelsen, som går på pension til sommer.

Trine Verner Jensen
Trine Verner Jensen tiltræder jobbet som dagtilbudschef den 1. maj 2020.

Søren Jordhøj Aakjær, direktør for Børn & Unge,
tlf. 87 87 10 00, e-mail:
sjaa@viborg.dk

Mette Kierkgaard, familie- og rådgivningschef fra 1. maj 2020,