Book selv tid til besøg på Rehabiliteringscenter Viborg

I løbet af ca. 14 dage er 106 ud af 136 besøg på kommunens rehabiliteringscenter kommet i stand med online-booking. Både de pårørende og personalet oplever flere fordele.

28. maj 2020

Da Rehabiliteringscenter Viborg åbnede for besøg den 13. maj, var centret klar med et tilbud til de pårørende allerede klokken 17 samme dag: Book selv en tid til besøg hjemme fra din egen stue via Rehabiliteringscentrets hjemmeside.
Det gjorde de første par håndfulde pårørende allerede samme aften inden klokken 21, og efter godt to uger med ordningen, planlægger flere end to ud af tre pårørende nu deres besøg digitalt.

Kendt digital løsning

På Rehabiliteringscenter Viborg er personalet glade for, at de pårørende har taget så godt imod den digitale løsning med online-booking.
- Vi hører, at de pårørende synes, det er nemt og overskueligt at klare planlægningen selv, og flere har også givet udtryk for, at de er glade for, at vi bruger vores tid sammen med beboerne end ved telefonen, fortæller Rasmus Bach Eriksen, som er teamleder på afdelingen på Klosterhaven.
Centret bruger samme digitale løsning som kommunen anvender til bestilling af tid til pas og kørekort i Borgerservice, og generelt er det tydeligt, at de pårørende er vant til at betjene sig selv på nettet – uanset alder.
- Det er selvfølgelig også stadigvæk muligt at ringe til os for at aftale et besøg. Så skal det bare ske i dagtimerne. Men vi er rigtigt glade for, at flertallet har taget muligheden for at booke online til sig, siger han.

Vægt på sikre besøg

Besøgende på Rehabiliteringscenter Viborg har mulighed for at komme på besøg i telte eller på terrassen ud for den pårørendes midlertidige bolig på både Klostertoften og Klosterhaven, hvor centret har adresser. Her gælder samme rammer for besøg som på kommunens plejecentre og plejeboliger.
- Vi gør meget ud af at informere om de retningslinjer, vi har for besøg, så de kan foregå på en god og sikker måde. Alle besøgende bliver modtaget af personalet, når de kommer hertil, og når besøget er booket online, sender vi desuden en sms en time før besøget, som minder om, hvad man skal være opmærksom på, inden man kommer, siger Rasmus Bach Eriksen. Det giver en ekstra opmærksomhed på sikkerheden, mener han.

De borgere, som bor på Rehabiliteringscenter Viborg, opholder sig typisk 5-7 uger på centret som led i at kunne vende hjem til egen bolig eller plejebolig efter et ophold på hospitalet.

Flere oplysninger

Grethe Vestergaard Nielsen, leder af Rehabiliteringscenter Viborg og Viborg Kommunes akutteam, mail: gvn@viborg.dk, telefon: 21637830
Rasmus Bach Eriksen, teamleder, Klosterhaven, mail: rae@viborg.dk, telefon: 61897869
Læs mere om Rehabiliteringscenter Viborg på hjemmesiden rehabiliteringscenter.viborg.dk