Tilgængelighedsprisen 2020

Tilgængelighedsprisen 2020 gik til Havredal praktiske uddannelser

Den 21. august 2020 uddelte Viborg Handicapråd tilgængelighedsprisen til Havredal praktiske uddannelser for deres arbejde med at bygge bro mellem unge med særlige behov og resten af samfundet.

Det var en meget beæret forstander fra Havredal praktiske uddannelser, Mette Navntoft, der fredag formiddag modtog årets tilgængelighedspris for deres store arbejde med unge med særlige behov.

Thorben Koed Thomsen overrakte prisen på vegne af Viborg Handicapråd og mente, at der var rigtig mange gode grunde til, at Havredal skulle have prisen. Bl.a. fremhævede han det individuelle hensyn, skolen tager til de unge, samtidig med, at de unge også er en del af et større fællesskab.

Udover prisen fik Havredal også et æbletræ som symbol på, at skolen er et sted, hvor unge "bærer frugt", vokser, får større selvtillid og bliver mere rustet til både livet generelt men også til et job, når de forlader skolen. Havredal gør med andre ord altså arbejdsmarkedet tilgængeligt for unge med særlige behov.

Tilgængelighedsprisen

Kriterier for modtagelse af tilgængelighedsprisen

Tilgængelighedsprisen uddeles hvert år til en person, et firma eller offentlig instans, der på udmærket vis har udvist noget specielt, bemærkelsesværdigt og ekstraordinært for at gøre tilværelsen lettere for handicappede.