Ny skoleleder på Rødkærsbro Skole og Finderuphøj Skole

Claus Wandall bliver ny skoleleder på Rødkærsbro Skole, og Hans Nyholm bliver ny skoleleder på Finderuphøj Skole.

De to nye skoleledere har første dag på skolerne den 1. oktober 2020.

Ny skoleleder på Rødkærsbro Skole

Claus Wandall er 47 år og kommer fra en stilling som viceskoleleder på Lind Skole i Herning Kommune. Han bor i Resenbro ved Silkeborg med sin kone og tre børn på 8, 10 og 12 år.

Claus er uddannet lærer og har arbejdet som lærer i 12 år i Skanderborg, inden han blev viceskoleleder i Herning. Herudover har han taget en kommunal lederuddannelse i Herning Kommune, en diplomuddannelse i skoleledelse og en trivselsvejlederuddannelse. Claus er aktiv bordtennisspiller, og har i mange år været træner og leder på klub- og unionsplan.

"Jeg ser frem til at blive en del af Rødkærsbro Skole og Viborg Kommune og lære elever, forældre og personalet at kende. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af byen og er imponeret over faciliteterne, der er i lokalområdet. Dem glæder jeg mig til at sætte i spil, og til at lave gode samarbejder med de lokale foreninger, virksomheder og institutioner", siger Claus Wandall, kommende skoleleder på Rødkærsbro Skole.

Der har været 11 ansøgere til stillingen som skoleleder på Rødkærsbro Skole.

Portrætbillede af Claus Wandall

Claus Wandall tiltræder stillingen som skoleleder på Rødkærsbro Skole den 1. oktober 2020.

Ny skoleleder på Finderuphøj Skole

Hans Nyholm er 45 år og kommer fra en stilling som viceskoleleder på Vestervang Skole i Viborg, hvor han har været i de seneste syv år. Her har han blandt andet været med til at udvikle Viborg Kommunes skoletilbud for børn med autisme (A-klasser). Han bor i Rødkærsbro med sin kone og deres tvillinger på 13 år.

Hans er uddannet lærer med blandt andet musik som linjefag. Han har arbejdet som lærer i 13 år, og har sideløbende været musiklærer på forskellige musikskoler. Herudover har han taget en kommunal lederuddannelse i Viborg Kommune, en diplomuddannelse i ledelse og en i rytmisk musik.

Hans Nyholm glæder sig til at starte i Viborg og siger i forbindelse med ansættelsen:

"Jeg glæder mig til at komme ind på en veldreven skole og bidrage med den, jeg er. Musik og kreativitet står mit hjerte nær, og jeg vil gerne give glæden ved musikken videre til både elever og lærere. Samtidig ser jeg frem til at åbne op for lokalområdet og den nye Viborg Baneby, og gøre skolen til en endnu større del af det."

14 ansøgere har søgt stillingen som skoleleder på Finderuphøj Skole.

Portrætbillede af Hans Nyholm

Hans Nyholm tiltræder stillingen som skoleleder på Finderuphøj Skole den 1. oktober 2020.

Når de to skoleledere tiltræder, bliver de en del af et fællesskab.

"Med Claus og Hans får Rødkærsbro og Finderuphøj Skole ledere, der både har viden og evnen til at videreudvikle det fælles i vores stærke skolevæsen i Viborg Kommune, og som samtidig kan skabe sammenhæng til glæde og gavn for børn og voksne i det forskellige på den enkelte skole. Jeg glæder mig til at byde dem velkommen ind i vores skolefællesskab", siger Hasse Valdemar Mortensen, skolechef i Viborg Kommune.

Skolechef i Viborg Kommune, Hasse Valdemar Mortensen, tlf.: 87 87 10 50

Kommende skoleleder på Rødkærsbro Skole, Claus Wandall, tlf.: 29 36 01 13