Indvielse af Viborgs første børneskov

Indvielse af børneskov

Fredag eftermiddag blev Viborg Kommunes første børneskov indviet med taler, plantning af træ og snobrød over bål.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Åse Kubel Høeg, gjorde indvielsen officiel med sin tale på vegne af de forskellige involverede parter. Projektet går nemlig på tværs af fire forvaltninger i kommunen og er samtidig også støttet af Friluftsrådet.

En skov til fri leg og bevægelse

Forskningen viser, at bedsteforældre og forældre tilbragte mere tid i naturen end børn gør i dag. Og det er netop det, projekt Børneskove gerne vil ændre på.

- Herude må det godt være lidt farligt. Man må gerne klatre i træer og blive lidt væk, sådan at man kan opleve, hvordan det er at færdes i naturen, sagde Åse Kubel Høeg i sin tale.

Også lærere og elever fra den lokale skole, Møllehøjskolen, stillede sig op og fortalte om, hvor glade de er for, at den nye børneskov ligger placeret i deres baghave, og hvor givende et supplement den er til den almindelige undervisning. For som lærer Ole Foldager sagde:
- Jeg har endnu ikke fundet noget, jeg ikke kunne undervise i udenfor.

Masser af aktiviteter

I børneskoven findes madpakkehus, shelters, muldtoilet og en bålplads. Derudover er der figurer placeret rundt omkring i skoven, som man kan gå på udkig efter, og et lykkehjul, som kan inspirere til sjove aktiviteter.

Find vej

Børneskoven er placeret i udkanten af det naturskønne Bruunshåb i Viborg Naturpark, hvor den ligger side om side med hundeskoven.

På Vibækvej 42A finder du skiltet til børneskoven og parkering. Herfra er der en snoet sti til børneskoven.