Ordblinde skal også drømme stort

Tegning af ansigt

En ny animationsfilm skal gøre det nemmere for børn og unge at forstå mulighederne og udfordringerne som ordblind.

Gå efter drømmen

"Med filmen ønsker vi på en let forståelig måde at fortælle, hvad ordblindhed er. Samtidig fortæller vi, at med hårdt arbejde, solid støtte fra alle voksne og med brug af alle de gode digitale værktøjer, der er til rådighed i dag, behøver ingen at lade sig bremse af ordblindhed" fortæller Lenette Krathmann Jensen, som er lærings- og læsekonsulent i PPL og har været projektleder på filmen. 

"Ordblinde kan og skal også gå efter deres drømme."

Filmen bryder tabu

Filmen varer 2 minutter og henvender sig til børn og unge og deres forældre. 
Den fortæller i både billeder og tale i et sprog, som alle kan forstå.
Filmen er oplagt at bruge til at nedbryde tabuer og kan fx bruges til at forklare klassekammeraterne, hvad det vil sige at være ordblind. 

Premiere i Viborg

Viborg Kommune tog initiativ til filmen sidste år og indgik i et samarbejde med Syddjurs Kommune, Mariagerfjord Kommune, Herning Kommune, Aarhus Kommune og Ordblindeforeningen om at lave filmen.

De 5 kommuner og Ordblindeforeningen havde i dag inviteret til premiere på filmen på Viborg Rådhus. Her bød borgmester Ulrik Wilbek velkommen til en række ordblinde børn og deres forældre sammen med skoledirektører, skolechefer, læsekonsulenter og politikere fra de deltagende kommuner. 
Filmen er produceret af Animationsfirmaet Ox and Bird i Viborg.