Viborg Kommune udvider samarbejdet med Wuhan i Kina

Aftalen underskrives
Borgmester Ulrik Wilbek og Wuhan Citys viceborgmester Liu Liyong underskriver samarbejdsaftale.

Ny aftale fremmer investeringer i forskning og nye virksomheder i Foulum og Wuhan.

Viborg Kommune havde mandag den 27. maj 2019 officielt besøg fra Wuhan på Viborg Rådhus. Her underskrev borgmester Ulrik Wilbek fra Viborg Kommune og viceborgmester Liu Liyong fra Wuhan City en samarbejdsaftale mellem Viborg Kommune og Wuhan City. Udover Wuhans viceborgmester deltog også formanden for deres landbrugsudvalg og direktøren for Wuhan Hi-Tech Agricultural Zone.

Aftalen med Wuhan City er den tredje aftale, der underskrives med aktører fra Wuhan. Aftalen skal skabe rammerne for beslutningerne i forhold til de to andre aftaler og bane vejen for yderligere samarbejder og investeringer mellem Viborg og Wuhan.

Borgmester Ulrik Wilbek glæder sig over samarbejdet med Wuhan:
- Vi sætter stor pris på og er beærede over den interesse, som en stor by som Wuhan viser i Viborg og ikke mindst i den viden og de kompetencer, som findes her. Den aftale, som vi netop har underskrevet, er endnu en cementering af relationerne mellem Wuhan og Viborg Kommune, siger han og fortsætter:

- Jeg glæder mig til det videre samarbejde med Wuhan. Med den udvikling i samarbejdet, som vi har oplevet over det sidste års tid, er jeg spændt på at se, hvor vi står om et år.

Udover Viborg Rådhus besøgte delegationen Aarhus Universitet i Foulum (AU Foulum), hvor Dekan for Science and Technology, Lars Henrik Andersen, bød velkommen, og delegationen fik et indblik i AU Foulums forsknings- og arbejdsområder.

Samarbejde siden 2018

Afsættet til Viborg Kommunes samarbejde med Wuhan var underskrivelsen af en hensigtserklæring med Wuhan East Lake High Tech-Tech Development Zone sammen med Aarhus Universitet i juni 2018. Hensigten med den aftale er at etablere fælles innovationsaktiviteter ved AU Foulum og at etablere to inkubationsmiljøer – et i Foulum og et i Wuhan – for danske og kinesiske virksomheder. Håbet er at kunne tiltrække investeringer i både forskning og nye virksomheder til Foulum.

Relationerne til Wuhan blev yderligere udbygget i april i år, hvor der blev underskrevet en hensigtsaftale med to biotek-virksomheder fra Wuhan, som ønsker at etablere en forsknings- og udviklingsafdeling i Viborg Kommune. Invest in Denmark er medunderskriver på aftalen. Det forventes, at repræsentanter fra de to virksomheder besøger Viborg i slutningen af juni.

Gruppefoto Wohan

Fakta

Wuhan er hovedbyen i provinsen Hubei, og den største by i det centrale Kina. Byen har en befolkning på næsten 10 millioner og strækker sig over et areal på 8.494 km2.

Ulrik Wilbek, borgmester, tlf. 40 78 88 00, e-mail: teamborgmester@viborg.dk

Anders Holm, erhvervs- og udviklingschef, tlf. 87 87 86 00, e-mail: andh@viborg.dk