Alle valgplakater må hænge til 13. juni

Økonomi- og Erhvervsudvalget er enige om, at valgplakater til Europa Parlamentsvalget først behøver at blive taget ned samtidig med plakaterne til Folketingsvalget.

Viborg Kommune følger Vejdirektoratets praksis og giver de politiske partier frist til otte dage efter Folketingsvalget den 5. juni 2019 til at nedtage alle valgplakater, som for tiden hænger rundt om i lygtepæle ved vejene i kommunen.

Det betyder dermed, at partierne må lade samtlige valgplakater blive hængende til og med den 13. juni 2019.

Begrundelsen er, at der mange steder er opsat valgplakater til både Europa Parlamentsvalget og Folketingsvalget i de samme lygtepæle, og at det derfor er svært at komme til Europavalgs-plakaterne, som oftest hænger øverst.

Partierne har naturligvis lov til at fjerne valgplakaterne inden da.

Vejlovgivningen siger, at de politiske partier skal tage valgplakater ned senest otte dage efter et valg. Hvis fristen ikke overholdes, har Viborg Kommune som vejmyndighed mulighed for at nedtage valgplakaterne på partiernes regning.