Eventyret starter på Hjultorvet i Viborg

Yeti Adventure Challenge 2018
Sidste års Master-challenge startede ved Viborg Domkirke. I år er Hjultorvet startsted. / Foto: Flemming Jeppesen

Viborg er 7. september startby for challenge-distancen i multisportsudfordringen The Yeti Adventure Challenge 2019.

Som en del af det treårige samarbejde mellem Viborg og Silkeborg kommuner om at etablere tættere samarbejde på MTB- og outdoor-området er Viborg for andet år i træk startby for en af de tre udfordringer i The Yeti Adventure Challenge.

54 hold med hver tre deltagere løber prolog med start:
Lørdag den 7. september kl. 10.00
fra Hjultorvet i Viborg midtby

Lokale Henrik Karlsen, der er driftsdirektør i Outdoor Arena Silkeborg - Viborg er speaker på den festlige startbegivenhed for dette års ”Challenge”, hvor deltagerne starter dagens udfordring: 90 km løb med orienteringsløb, vand- og klatreaktiviteter og indlagte overraskelser.

Hvor atleterne skal bevæge sig hen efter starten er en hemmelighed. Deltagerne kender nemlig ikke på forhold ruten, og de ved heller ikke hvilke aktiviteter og discipliner, de bliver udsat for undervejs. Efter starten kl. 10.00 afsløres det på Hjultorvet, hvor og hvornår publikum næste gang kan følge deltagerne ”et sted” i Viborg i løbet af formiddagen.

De hurtigste hold forventes at være i mål i Silkeborg efter 6-7 timer, og de må højst bruge 11 timer.

Læs mere på: yacs.dk

Yderligere information:

Om det sportslige / Yeti Adventure Challenge Silkeborg (YACS):
Projektleder/eventkoordinator, Susanne Rohde Christensen
Visit Silkeborg
Tlf. 93 63 94 60 / E-mail: src@silkeborg.com

Om starten i Viborg:
Projektmedarbejder Ove Jensen, Kultur & Udvikling
Viborg Kommune
Tlf. 61 89 78 81 / E-mail: ovj@viborg.dk

Fakta
The Yeti Adventure Challenge Silkeborg løber af stablen 5. – 8. september 2019, og indeholder også en Master- og en Fighter-distance med start og mål i Silkeborg. Der er i år i alt 120 deltagende hold på de tre distancer.

The Yeti Adventure Challenge er et såkaldt adventure race. Adventure racing – eller eventyrløb - er en holdkonkurrence, der kombinerer to eller flere udholdenhedsdiscipliner, typisk med orienteringsløb eller navigation som et gennemgående element – desuden f.eks. terrænløb, mountainbike løb, kajakroning og klatring.