Fuldt tryk på Viborg Uddannelsesmesse og Erhvervsmesse

Uddannelsesmesse 2018

Elever og forældre flokkedes om standene i Stadionhallen torsdag den 20. september.

Der var premiere på Erhvervsmessen for eleverne i grundskolens ældste klasser, og at dømme efter interessen på standene, var det en klar succes at knytte bånd mellem ungdomsuddannelserne og erhvervsuddannelserne på kommunens virksomheder.

– Det er jo altid spændende, når man sætter et nyt initiativ i søen, men min umiddelbare oplevelse af dagen er, at det bestemt har været en succes, siger Anders Bertel, der er formand for Beskæftigelsesudvalget i Viborg Kommune.

Noget for alle sanser
Med en god blanding af information og mulighed for selv at få teknik og teknologier i hænderne, var der masser at se, høre og smage på messerne.
Man kunne spille skak mod en robot, gå ind i virtuelle verdener med VR-briller på og smage på velduftende kanelsnegle.

Viborg Kommune stillede også selv op på fem stande på Erhvervsmessen. Her kunne de unge og deres forældre møde repræsentanter fra uddannelserne til kontorassistent, pædagogisk assistent, social- og sundhedshjælper og -assistent, socialrådgiver og struktør.

Erhvervsmesse 2018

I alt besøgte ca. 5.000 elever og deres forældre messerne i løbet af dagen.

Uddannelsesmessen og Erhvervsmessen bliver evalueret senere på året.

Yderligere oplysninger:
Anders Bertel, formand for Beskæftigelsesudvalget, tlf. 41719525, mail: andb@viborg.dk
Claus Jensen, afdelingsleder i Jobcenter Viborg, tlf. 87874420, mail: clj@viborg.dk