Samarbejde er vejen frem

Anders Bertel, formand for Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget har nu gennemført det andet udvalgsmøde på forskellige virksomheder rundt om i kommunen.

Formålet med besøgene er at blive klogere på, hvad der rører sig i det kommunale erhvervsliv. Viborg Kommune er gået 11 pladser frem på listen over det lokale erhvervsklima i forhold til sidste år, og en af forklaringerne er, at de lokale virksomheder ser mere positivt på kommunen*.

- Vi vil gerne have en tæt dialog med virksomhederne, så vi kan få et indblik i deres udfordringer. Vi vil også gerne høre deres input til, hvordan vi kan samarbejde om at få flere borgere på kanten af arbejdsmarkedet i beskæftigelse fremover, siger formanden for Beskæftigelsesudvalget, Anders Bertel.

Opgaven er fælles
Folk forstår Jobcentret, som dem der hjælper folk i arbejde, og mindre som dem der hjælper virksomhederne.
- Vi ønsker selvfølgelig, at de lokale virksomheder tager et socialt ansvar, når Jobcentret banker på. Men vi har også en opgave med at skaffe virksomhederne kvalificeret arbejdskraft, og hjælpe dem med uddannelse osv., siger Anders Bertel.

Både store og små virksomheder
Beskæftigelsesudvalget har indtil nu besøgt Havredal Praktiske Landbrugsskole og Trier Industries. Både store og små virksomheder er repræsenteret på mødeplanen, da den lille virksomhed er mindst lige så vigtig som den store. Næste virksomhedsbesøg finder sted den 30. oktober hos Vestergaard Konstruktion.

Se mere om Beskæftigelsesudvalget her.

Få mere at vide:
Charlotte Burvil, Arbejdsmarkedschef, tlf. 87 87 49 00, mail: cbu@viborg.dk
Anders Bertel, Formand for Beskæftigelsesudvalget, tlf. 41 71 95 25, mail: andb@viborg.dk

*Undersøgelse fra Dansk Industri omkring erhvervsklima i 2018